Vastbenoemd en toch op straat !!!!!!

boterbeke
Topic Starter
Berichten: 20
Juridisch actief: Nee

Vastbenoemd en toch op straat !!!!!!

#1 , 1 jaar 11 maand geleden (25 feb 2017 15:31)

Beste,
tot voor kort tot 31 december 2016 was ik werkzaam bij [X / geen namen aub] , vereniging van OCMW's en vastbenoemd in [X / geen namen aub] .
Oprichting [X / geen namen aub] april 1986 voor een periode van 30 jaar door stichtende leden (ocmw's) .Nadien oprichting zusterbedrijf ism [X / geen namen aub] , om uiteindelijk tot [X / geen namen aub] te komen dat eerst werd opgericht zonder kennisgeving aan de stichtende leden van de vereniging van ocmw's.
Pas in de loop der jaren toen alles leeggehaald werd uit [X / geen namen aub] , werden we gedetacheerd. We konden gewoon ons wrk doen en vastbenoemd blijven.
In 2012 werden we op de hoogte gebracht dat [X / geen namen aub] verlengd was zodat we ons geen zorgen hoefden te maken over onze vaste benoeming.
Op 24 oktober 2016 zijn we op de hoogte gebracht dat de verlenging niet rechtsgeldig was omdat er sinds 1998 een clausule in de akte moet staan over wat er gebeurt als er tekorten in de vereniging zijn. [X / geen namen aub] is dan in vereffening gegaan. Resultaat was als we niet tekenen bij I[X / geen namen aub] (prive bedrijf uiteraard zonder vaste benoeming) dat we op straat stonden. Aangezien we vastbenoemd waren hebben we zelfs geen werkloosheidsuitkering en opzeggingsvergoeding etc...
Sommigen hebben dan ook getekend , met inboeting van hun wedde en alle andere voorwaarden van vaste benoeming waar wij voor gekozen hadden bij de oprichting van [X / geen namen aub] , anderen konden er niet mee leven en zijn ergens anders gaan werken. We waren nog met 17 toen dit insloeg als een bom.
Iemand die ziek was voor de start van de vereffening heeft zelfs niet kunnen tekenen , hij kreeg geen contrakt meer aangeboden en staat op straat zonder iets , geen ziekte uitkering geen werkloosheidsuitkering....
De vakbond heeft samen gewerkt met de vereffenaars om tot een oplossing te bekomen , zonder enkel resultaat.
Er werd klacht ingediend tegen de beslissing van de raad om tot ontbinding te gaan , de Gouverneur zou daar dan over beslissen , maar het kwaad is al geschied. Er was uiteraard geen tijdige beslissing.
Nu krijgen we nog via de vakbond de vraag om schuldvordering over te maken aan de vereffenaars.
Wie kan mij daarbij helpen. Je mag gerust nog bijkomende vragen posten , het is te veel om allemaal in dit forum te zetten.

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel gratis onze helpdesk (09/32.00.065) voor een eerste antwoord op uw vraag.