Vraag mbt arbeidscontract

Cicero87
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

Vraag mbt arbeidscontract

#1 , 1 jaar 11 maand geleden (23 feb 2017 18:32)

Beste

De situatie is als volgt:

Mijn belangrijkste verblijfplaats is gelegen in X. Dit is de plaats waar mijn spullen staan en waar het grootste deel van mijn sociaal leven plaats heeft. Ik sta weliswaar niet op het huurcontract, noch ben ik hier gedomicilieerd. Ik ben mij bewust van de risico's, maar betaal toch voor de kamer op basis van onderling vertrouwen. Mijn burgerlijke staat is samenwonend.

Om in regel te zijn, sta ik gedomicilieerd bij mijn ouders op plaats Y. Al mijn briefwisseling komt op dat adres toe. Er verandert niets aan mijn burgerlijke staat, ze blijft samenwonend.

Bijgevolg heb ik een vriendin. Ze heeft een kindje en is woonachtig is te Z. We zijn beiden werkzoekend. De bedoeling is om over een aantal maanden te gaan samenwonen. Gegeven de omstandigheden zoek ik werk in de regio van mijn vriendin, vnl. omwille van haar zoontje wil ik mijn toekomst daar uitbouwen. Ik heb allengs ondervonden dat werkgevers lastig doen als ik mijn verblijfplaats X vermeld, dit wegens de afstand die ze vrezen dat ik niet kan overbruggen. Om contracten binnen te slepen, vermeld ik de woonplaats van mijn vriendin. Het interimkantoor gebruikt ook haar adres voor de arbeidsovereenkomst, terwijl ik transparant ben over de situatie. Het woon-werkverkeer wijkt niet af van de bepalingen opgenomen in het contract!

Voor alle duidelijkheid: we wonen niet samen, noch is het om fraude te plegen. Het is een tijdelijke maatregel tot dat ik vast werk heb in Z. Momenteel ben ik mij van geen kwaad bewust, doch ik wil mij goed informeren.

Samenvatting: Mijn spullen staan nog steeds in X, alle post komt toe op Y en mijn arbeidscontracten bevatten het adres Z.

Mijn vragen zijn:

-Kan ik in de problemen komen?
-Kan mijn vriendin in de problemen komen?
-Indien één van voorgaande antwoorden 'JA' is, wat zijn dan de gevolgen en wat kan ik hier aan doen?

Dank bij voorbaat!

Mvg

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel gratis onze helpdesk (09/32.00.065) voor een eerste antwoord op uw vraag.

Cicero87
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

#3 , 1 jaar 11 maand geleden (23 feb 2017 20:45)

Oké.

Dan houdt het onmiddelijk op.

Bedankt.

Reclame

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”