Ontslag na reorganisatie met onderling akkoord

wimdw
Topic Starter
Berichten: 12

Ontslag na reorganisatie met onderling akkoord

#1 , 2 jaar 4 maand geleden (22 feb 2017 18:36)

Na reorganisatie is mijn werk naar het buitenland overgeheveld. Ondertussen heb ik een nieuwe functie binnen hetzelfde bedrijf maar deze is ongeschikt voor mij.
De werkgever wil mijn volledige opzegtermijn uitbetalen en mij onmiddelijk laten vertrekken maar met ontslagreden "reorganisatie onderling akkoord".
Vermits er onderling akkoord op staat, vermoed ik dat ik zou kunnen gesanctioneerd worden door de RVA/VDAB en mogelijk na de looptijd van de C4 niet mag gaan stempelen.
1) Is een een maximumperiode dat je niet mag gaan stempelen ? m.a.w. hoeveel maanden kan dergelijke sanctionering duren en vanaf wanneer heb je terug recht op een uitkering ?
2) Telt de uitbetaalde opzegperiode wel degelijk mee als gewerkte jaren voor je pensioen ?
3) Wordt de uitkering in ieder geval terug berekend op basis van het laatste maandloon indien er een van de RVA/VDAB zou komen ?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
JPV
Berichten: 14657
Juridisch actief: Ja

#2 , 2 jaar 4 maand geleden (23 feb 2017 07:56)

1. maximumperiode = tot je opnieuw minstens 1 jaar tot 2 jaar gewerkt hebt (opnieuw toelaatbaarheid bewijzen), in de praktijk voor zo'n geval 3 maand..
2. Ja
3. Zie punt 1: indien je opnieuw je aantal jaren moet bewijzen niet, anders wel.

Reclame

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”