Ontslag als consultant (detachering)

FastFreddy
Topic Starter
Berichten: 57

Ontslag als consultant (detachering)

#1 , 2 jaar 16 uur geleden (20 feb 2017 20:52)

Momenteel heeft mijn werkgever waar ik als consultant werk niet echt veel opdrachten voor mij.
Men probeert men nu binnen andere segmenten te plaatsen dan de functie waarvoor ik ben aangenomen. Ik kan dit enigzins wel begrijpen dat ik geld moet opbrengen voor de werkgever.
Maar omdat ik niet goed weet of de andere functie me goed ligt, stel ik me volgende vraag voor het geval het de verkeerde richting zou uitgaan.

De functie verloopt via detachering, dus werken bij de klant voor minimum x maanden en verlengbaar.
Indien ik mijn arbeidsovereenkomst zou opzeggen tov mijn werkgever dan onstaat er eigenlijk een probleem tussen mijn werkgever en de klant want de afgesproken dienst wordt niet meer geleverd.

Betekent dit dat mijn mogelijkheid tot het geven van ontslag ook bepaald wordt door die termijn of blijf ik vallen onder de standaard opzegtermijn tov mijn werkgever zonder dat ik rekening dien te houden met de minimumduur van achterliggend contract tussen hen?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel gratis onze helpdesk (09/32.00.065) voor een eerste antwoord op uw vraag.
Mister Wolf
Berichten: 50

#2 , 2 jaar 16 uur geleden (20 feb 2017 20:56)

U moet enkel kijken naar de afspraken in uw contract met uw werkgever. Er is geen doorwerking van het onderliggend contract.
Ik vraag me ttrouwens af in welke mate de functiewijzigingen die men u oplegt, niet een vorm van verbreking kunnen uitmaken, wegens eenzijdige wijziging van de essentiële bestanddelen van de overeenkomst. U raadpleegt best een gespecialiseerd advocaat in sociaal recht (individueel arbeidsrecht)
Mister Wolf
Mister Wolf : ont-zorgen met passie

Reclame

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”