Kan mijn ziekteverlof doorlopen als ik ontslagneem?

verkristel
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Kan mijn ziekteverlof doorlopen als ik ontslagneem?

#1 , 2 jaar 1 dag geleden (19 feb 2017 14:18)

Ik ben nu bijna 3 maanden met ziekteverlof. Ik heb ondertussen een nieuwe job gevonden. En zou graag mijn ontslag willen geven. Maar ik zie die 3 maanden opzegtermijn echt niet zitten om terug in die stressvolle werkomstandigheden te doen. Ik heb eigenlijk die 3 maanden rust nog wel nodig. Kan dit? Of ben ik verplicht om die 3 maanden opzeg te presteren?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel gratis onze helpdesk (09/32.00.065) voor een eerste antwoord op uw vraag.
eylis
Berichten: 7402

#2 , 2 jaar 1 dag geleden (19 feb 2017 14:35)

Speel open kaart met uw werkgever: zeg hem dat u een andere job gevonden heeft binnen een minder stressvolle sector en dat u graag in onderling akkoord het huidige arbeidscontract wil verbreken. Dat het alternatief is dat u uw vooropzeg moet uitdoen, maar dat u aanvoelt dat u niet 100% in topvorm bent om de werkdruk weer aan te kunnen. Dat uw werkgever wellicht ook liever van start gaat met een nieuwe frisse werkkracht. Ik denk dat een verstandig werkgever dit wel zal aanvaarden. Zet samen dit akkoord op papier: gedateerd en mét beide handtekeningen.

Bart Vissers
Berichten: 1566
Juridisch actief: Nee

#3 , 2 jaar 1 dag geleden (19 feb 2017 15:13)

Ziekte schort de opzegtermijn bij ontslag door de werknemer niet op. Je opzegperiode loopt dan gewoon voort, ook tijdens ziekte.
Ik heb absoluut geen probleem met foute antwoorden. Ik maak ze ook. Dat is een leerproces.
Wat me wel stoort zijn zij die eigenlijk wel beseffen dat ze fout zaten, maar stijfkoppig volhouden zonder een juridische onderbouw te geven.

Reclame

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”