Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
trbt555
Topic Starter
Berichten: 3
Juridisch actief: Nee

Variante op scholingsbeding: terugbetalen opleidingskosten indien niet geslaagd ?

#1 , 1 jaar 7 maand geleden (22 dec 2016 12:13)

Beste Juridische specialisten, hopelijk kan iemand mij helpen.

Ik sta op het punt een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur te ondertekenen.
Mijn toekomstige werkgever wenst een clausule op te nemen dat ik uiterlijk tegen een bepaalde datum een bepaalde opleiding heb gevolgd en geslaagd ben voor een examen dat leidt tot certiificatie. Bij niet slagen voor het examen wensen ze de opleidingskost terug te vorderen.
Mag dat ?

Wat de zaak ingewikkelder maakt is het feit dat aan het examen mogen deelnemen onderhevig is aan het goedkeuring van een inschrijvingsdossier waarin je aantoont een paar duizend uur ervaring te hebben in bepaalde domeinen. Dit kan door het instituut in kwestie geauditeerd worden en er kunnen documenten ter staving worden opgevraagd.
Omdat die documenten eigendom zijn van mijn ex werkgevers heb ik geen invloed op de beschikbaarheid ervan en dus ook niet op het al dan niet aanvaarden van mijn kandidatuur voor het examen.

Mijn conclusie: omdat een aantal factoren die leiden tot het slagen voor het examen niet onder mijn controle zijn, weiger ik de opleidingskosten terug te betalen bij het eventueel niet slagen/niet mogen deelnemen aan het examen.

Houdt dit steek ?

JPV
Berichten: 14719
Juridisch actief: Ja

#2 , 1 jaar 7 maand geleden (13 jan 2017 09:37)

Late reactie, maar dit kan niet.

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”