Opzegtermijn

sethje4
Topic Starter
Berichten: 69

Opzegtermijn

#1 , 2 jaar 3 maand geleden (15 nov 2016 15:23)

Situatie even schetsen.
Sinds vorig jaar doen wij het werk met twee wat we oorspronkelijk met 4 deden. Samen met de andere werknemer hebben we dit meerdere keren aangekaart. Werkgever heeft hier telkens niets aan gedaan.
Resultaat => Ik ben in een burn-out terecht gekomen en langdurig afwezig geweest. Tijdens mijn ziekteverlof heb ik ander werk gezocht omdat thuis zitten niet bepaald bevorderend is.
Ik heb dan een nieuwe job gevonden maar ik moet hier wel 1 januari 2017ten laatste starten. (ontbindende voorwaarde omdat ik een wettelijke opleiding moet volgen). Mijn opzegtermijn loopt langer dus ik heb een ontslagbrief in onderling overleg opgemaakt en afgegeven en laten ondertekenen.
Stel dat ze dit weigeren, valt er hier iets aan te doen in de zin van dat ik zeker kan starten op mijn nieuwe job. Bijvoorbeeld ontslag uitlokken door bijvoorbeeld te bekennen dat je medisch geheim geschonden hebt of iets gestolen hebt of systematisch te laat komen. (ook al ligt dit niet in mijn aard) Of evt medisch ontslag?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel gratis onze helpdesk (09/32.00.065) voor een eerste antwoord op uw vraag.
Blaatpraat
Berichten: 2662

#2 , 2 jaar 3 maand geleden (16 nov 2016 10:38)

Enige andere correcte oplossing, die ik zie, is het gedeelte van je opzeg, die je niet presteert, uitbetalen aan de werkgever.

JPV
Berichten: 14666
Juridisch actief: Ja

#3 , 2 jaar 2 maand geleden (20 nov 2016 07:26)

Idd. Bij de andere opties riskeer je een ontslag om dringende redenen met strafrechtelijke gevolgen en/of eventuele schadevergoeding.

Reclame

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”