reorganisatie

johanb1977
Topic Starter
Berichten: 117

reorganisatie

#1 , 2 jaar 3 maand geleden (04 nov 2016 22:17)

Wat als iemand een ontslag krijgt wegens reorganisatie?
Dan mag de werkgever niemand anders voor die functie aanwerven gedurende 6 maand.
De opzegperiode is 3 maand + 12 weken (is dus totaal 7maand).

Het verbod om iemand te aanvaarden gedurende 6 maand, start deze bij het ontslag of bij het effectief uittreden van de WN? De WN zou de opzegperiode moeten presteren.

Momenteel zou het nodig zijn om iemand om deze reden te laten afvloeien, de situatie kan weliswaar binnen 6maand anders zijn dat er eventueel iemand dient te worden aangeworven voor deze functie. De WN valt onder pc 330, zorgsector.

Alvast bedankt

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel gratis onze helpdesk (09/32.00.065) voor een eerste antwoord op uw vraag.
JPV
Berichten: 14666
Juridisch actief: Ja

#2 , 2 jaar 3 maand geleden (05 nov 2016 07:23)

er is geen enkele wet die zegt dat een ontslag wegens reorganisatie niet gevolgd kan worden door een aanwerving binnen de 6 maand. Je zal dus ook geen antwoord vinden op de vraag of de periode van opzeg meetelt of niet :).

Het is wel zo dat je de reden van ontslag duidelijk moet formuleren. Reorganisatie doet lijken alsof het ontslag niet aan het gedrag van de persoon te wijten is, maar aan een herverdeling van functies of andere organisatiestructuur. Is het ontslag echter te wijten aan de persoon zelf die niet capabel is of niet goed functioneert binnen het team, moet je dit zo vermelden op de C4.

Indien je iemand wil ontslaan die niet functioneert binnen een team kan je perfect die persoon daarom ontslaan. Best hou je dan wel functioneringsgesprekken waarin je de collega's expliciet laat bevestigen dat er een probleem is met iemand binnen het team, zodat je de ontslag ook kan motiveren. In de C4 kan je daarna verwijzen naar het moeilijk functioneren met collega's. Daarna kan je perfect die persoon vervangen door een andere werkkracht.

johanb1977
Topic Starter
Berichten: 117

#3 , 2 jaar 3 maand geleden (06 nov 2016 22:58)

Bedankt voor uw antwoord, dit is eigenlijk gelinkt aan de andere post van de veelvuldige afwezigheid.

Reclame

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”