Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
wijtwee
Topic Starter
Berichten: 144

Ontslag met opzegvergoeding en nettovergoeding

#1 , 1 jaar 9 maand geleden (31 okt 2016 10:34)

Hallo

Stelling: iemand heeft een bepaald brutomaandloon en krijgt daarbovenop een nettovergoeding. Deze persoon wordt ontslagen met opzegvergoeding. Hij wordt dus niet meer geacht op de werkvloer te verschijnen, maar zijn opzegperiode wordt gewoon uitbetaald (in dit geval 10 weken).

Vraag: is de nettovergoeding ook verschuldigd voor de duur van de opzegperiode, naar analogie met het feit dat eveneens de eindejaarspremie verschuldigd zal zijn? Dus 2,5 keer de nettovergoeding (= voor 2,5 maand = 10 weken)?

Bedankt voor jullie onderbouwde antwoorden!

Wijtwee

de reden
Berichten: 2336
Juridisch actief: Nee

#2 , 1 jaar 9 maand geleden (31 okt 2016 12:39)

om welke vergoeding gaat het?
supersnel rekenen met een nul ; https://www.youtube.com/watch?v=f8hyN_RpxaA

wijtwee
Topic Starter
Berichten: 144

#3 , 1 jaar 9 maand geleden (31 okt 2016 15:54)

Een forfaitaire onkostenvergoeding

Reclame

mava105
Berichten: 15487
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#4 , 1 jaar 9 maand geleden (31 okt 2016 16:34)

Ik denk zo dat je die onkosten niet meer hebt als je niet meer werkt. Ze zullen dan waarschijnlijk ook niet meer vergoed worden

Sven_
Berichten: 5
Juridisch actief: Ja

#5 , 1 jaar 9 maand geleden (06 nov 2016 20:08)

Bij het berekenen van een verbrekingsvergoeding wordt er geen rekening gehouden met de forfaitaire onkostenvergoeding. Een heleboel looncomponenten wordt wel meegenomen, de voornaamste zijn: uiteraard het loon, voordelen in natura (auto, gsm, ...), werkgeversbijdragen voor (groeps-)verzekeringen, werkgeversgedeelte maaltijdcheques, eindejaarspremie, vakantiegeld. Een onkostenvergoeding is geen looncomponent maar een terugbetaling van kosten die de werknemer maakt voor zijn werkgever hoewel ik ook wel besef dat het vaak gewoon vermomd loon is.

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”