Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Exwgk
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Inleveren materialen (oa auto)

#1 , 2 jaar 2 maand geleden (26 mei 2016 16:10)

Na ontslag te nemen, ben ik nu bezig aan mijn opzeggingstermijn. Deze loopt tot zondag, aangezien ik tot zondag moet werken. Ik moet de laatste dag van mijn opzeggingstermijn mijn materialen inleveren, maar deze valt op zondag wanneer er niemand aanwezig is op het bureau.
Na contact met bureau werd er geëist dat ik een regeling tref met mijn nieuwe werkgever, waar ik maandag begin, om later te starten of vroeger te eindigen zodat ik de materialen kan inleveren binnen de kantooruren.
Kunnen zij dit eisen? Ik kan aannemen dat ik verantwoordelijk ben voor het tijdig inleveren, maar dan moeten zij toch een moment beschikbaar stellen dat voor beide partijen kan?

JPV
Berichten: 14719
Juridisch actief: Ja

#2 , 2 jaar 2 maand geleden (26 mei 2016 16:58)

Dat kan niet geëist worden. Als zij een opzeg tot zondag willen, dan houdt u zich daaraan maar heeft u geen enkele verplichting om later nog iets te doen als zij niet in staat zijn om alles af te sluiten op zondag.

Zeg hen dat als ze zondag niet willen afkomen, u de goederen ook niet kan afleveren en ze deze dan bij u thuis, op een ogenblik dat u past, kunnen afhalen (tegen ontvangstbewijs). Ofwel moeten ze de goederen vroeger in ontvangst nemen.

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”