Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
ex-expat
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

mijn rechten als voormalig expat

#1 , 2 jaar 2 maand geleden (24 mei 2016 22:37)

Dag,

Ik werk reeds een 5-tal jaren voor hetzelfde Belgische bedrijf. Echter een 4-tal jaar hiervan als expat in het buitenland. Voor mijn werk in het buitenland had ik steeds een contract met het lokale kantoor + een 'expat'-contract waarin o.a. staat dat ik bij terugkeer een job in het Belgische hoofdkwartier zou krijgen waarbij anncienniteit enz meegenomen zou worden en mijn contract minstens dezelfde voorwaarden zou hebben als mijn initiele Belgische contract.

Ondertussen ben ik terug in Belgie maar heb ik noodgedwongen een contract van bepaalde duur moeten aannemen, omdat er geen ruimte voorzien was (o.a. budgettair) om mij een contract van onbepaalde duur te geven. Kan dit zomaar? Er bestaat voor zover ik weet wetgeving dat een 4e contract niet meer van bepaalde duur kan zijn, of dat na een 3-tal jaar een contract niet meer van bepaalde duur kan zijn. Maar dat gaat dan over werknemers die altijd contracten bepaalde duur hebben gehad, dewelke ik niet had, enkel nu. En in mijn expat contracten stond telkens dat ik ancienniteit behoud...

Kunnen ze me trouwens salaris indexatie (volgens ons Paritair Comittee) weigeren, omdat ik op 31/12/2015 niet werkzaam was in Belgie? Dat staat toch haaks op het behoud van ancienniteit?

Bedankt alvast!

Jos

JPV
Berichten: 14719
Juridisch actief: Ja

#2 , 2 jaar 2 maand geleden (25 mei 2016 18:41)

afhankelijk van de voorwaarden die je bedongen had, kan vanalles. Je zal de exacte bewoording hier moeten plaatsen als je zekerheid wil.

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”