Ontslagregeling

Ice
Topic Starter
Berichten: 235

Ontslagregeling

#1 , 2 jaar 9 maand geleden (02 mei 2016 15:55)

Beste forumleden,

Met al die veranderingen bij ontslag de volgende vragen:
Een bediende met arbeidscontract van onbepaalde duur neemt zelf ontslag.
De opzegperiode is wettelijk maximaal 3 maanden, mag minimaal 1,5 maand zijn.
Er is de zekerheid van een volgende job.

Hoe zit dat nu met ADV dagen? Er staan nog 4 dagen, die moeten opgenomen worden omdat ze anders komen te vervallen.
En wat als de werkgever weigert deze dagen te laten opnemen tijdens de opzegperiode? Is hij verplicht deze dagen toe te staan, er werd tenslotte reeds voor gewerkt en het betreft een cao-regeling?
Kunnen de gepresteerde overuren ingezet/gerecupereerd worden tijdens de opzeg om de opzeg te verkorten of mogelijk heel de opzegperiode recuperatie wordt?
Hierover vond ik het volgende:
Je kan tot slot nooit de opzeggingstermijn verkorten met het aantal dagen inhaalrust of cao-vakantiedagen die je nog staan hebt. Een verkorting van de opzeggingstermijn zal slechts mogelijk zijn met het akkoord van je werkgever.
Dat klopt toch niet? De werknemer bepaalt toch of hij overuren recupereert of laat uitbetalen, niet de werkgever? Dus waarom zou de werknemer dan in de opzeggingstermijn het recht ontzegd kunnen worden om te kiezen van nog bestaande overuren te recupereren, in de opzeg krijgt hij dan opeens die keuze niet meer?

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel gratis onze helpdesk (09/32.00.065) voor een eerste antwoord op uw vraag.