Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Wellbeing
Topic Starter
Berichten: 23

Ontslag medische redenen

#1 , 2 jaar 4 maand geleden (01 apr 2016 10:22)

Goeie dag,

Ik heb hier op het forum verschillende vragen gezien over dit onderwerp. Ik heb hier ook een vraag over. Ik ben bakker van beroep, ben sinds augustus thuis en in februari geopereerd aan de nek (artrose met plaatsing van plaatje). Ik ben in het bezit van een document met opschrijft dat ik mijn huidige job niet meer kan hervatten. Mijn werkgever contacteerde mij gisteren met de mededeling dat wanneer hij mij zou ontslaan hij mij +/- 20.000 € moet uitbetalen. Hij vindt dit heel veel geld (ik werk er 18 jaar) en blijft vragen of ik eventueel niet voor enkele uren kan komen om de koeken te maken voor de diepvries. Ik zie dit persoonlijk niet echt zitten (minimum 8 uur gebogen staan). Kan mijn werknemer mij niet ontslaan om medische redenen? Indien ja, wat zijn zijn en mijn voordelen / nadelen?
In de toekomst zal ik ook nog moeten behandeld worden aan de rug, maar specialisten spreken zich hierover niet graag uit -- werkersrug.

mag ik iedereen alvast bedanken voor jullie antwoord.

Met vriendelijke groeten be well

JPV
Berichten: 14719
Juridisch actief: Ja

#2 , 2 jaar 4 maand geleden (11 apr 2016 13:17)

werkgever kan je naar de arbeidsgeneesheer sturen die dan kan vaststellen dat je het huidig werk niet meer kan doen. Als die echter vaststelt dat e rwel nog aangepast werk is, zal je wel degelijk nog werk aangeboden kunnen krijgen.

Wellbeing
Topic Starter
Berichten: 23

#3 , 2 jaar 3 maand geleden (21 apr 2016 07:43)

JPV,
Dank voor uw antwoord.
Het volgende heb ik gevonden op internet:

http://www.partena-professional.be/nl/i ... n-de-slag/

Het probleem is dat de arbeidgeneesheer van de bakkerij de zus is van mijn baas. Heb ik dan recht om een andere arbeidsgeneesheer aan te vragen?

Met vriendelijke groeten, Wellbeing

Reclame

JPV
Berichten: 14719
Juridisch actief: Ja

#4 , 2 jaar 3 maand geleden (21 apr 2016 15:40)

Is je baas de eigenaar van de bakkerij?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”