Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Minnegirl
Topic Starter
Berichten: 20
Juridisch actief: Nee

Vermindering van uren ontslaag

#1 , 2 jaar 5 maand geleden (16 mar 2016 07:02)

Mijn werkgever wil dat ik vrijwillig uurvermindering doe van 25 naar 16 uur, maar ik heb reeds aangegeven dat ik dit niet wens , nu dreigt hij er mee, mij te ontslaan en slechte referenties te geven? Mag dit? Het is niet de eerste maal dat mijn baas dreigt ( heeft dit na een ziekte periode nog eens gedaan) " als je nog 1 keer ziek bent kan je je c4 kolen halen" heb het gesprek opgenomen welke stappen kan ik ondernemen als hij mij daadwerkelijk ontslaat?

JPV
Berichten: 14719
Juridisch actief: Ja

#2 , 2 jaar 5 maand geleden (16 mar 2016 07:53)

Hij mag je perfect ontslaan indien je niet vrijwillig van uren wil verminderen. Die vraag is immers wel idioot van hem (omdat jij héél dom zou moeten zijn om daarop in te gaan), maar hij kan wel economische redenen hebben om je maar 16 uur in dienst te willen houden, dus een ontslag is niet abnormaal.

Als hij je ontslaat om economische redenen is er dus wettelijk niks aan de hand. Is de reden echter onduidelijk, dan kan dat opgenomen gesprek handig zijn om een extra schadevergoeding te eisen, omdat hij (gezien de dreiging met slechte referenties) duidelijk misbruik maakt van het ontslagrecht.

TomStr
Berichten: 30

#3 , 2 jaar 5 maand geleden (17 mar 2016 12:58)

Ik heb een tijd geleden hetzelfde voorgehad, maar wel een correcte werkgever. Ik ben ontslagen met mijn contract van + uren. (met bijhorende vergoedingen) en ik ben daarna onmiddellijk weer aangenomen met een contract met minder uren. Wel even langsgaan bij de vakbond ivm "behoud van rechten" .
Zo kan het dus ook!!

Tom

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”