Ontslag tijdens ziekteverlof ?

Rosalina
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Ontslag tijdens ziekteverlof ?

#1 , 2 jaar 11 maand geleden (08 mar 2016 12:42)

Ik zit met iets, en hoop dat iemand me hiermee kan helpen.. :?

Ik werk al meer dan 6 maand op basis van interim weekcontracten.
Laatst was ik 2weken op ziekteverlof gezet omdat het psychisch niet meer goed ging. Hierna heb ik dan toch gebeld net het interim, om te vragen of ze mijn c4 wilden opsturen.
De medewerker van het interim vond me nog niet genezen klinken en raadde me aan om nog even op ziekteverlof blijven.
Ik heb een ziektebriefje gekregen tot eind deze maand, maar nu ook mijn c4 ontvangen (waarbij de eind datum ook niet klopt..)

Moet ik het c4 al zsm invullen of kan ik hiermee wachten tot mijn ziekteverlof is afgelopen en bellen naar het interim ivm verkeerde einddatum?

Alvast bedankt!

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel gratis onze helpdesk (09/32.00.065) voor een eerste antwoord op uw vraag.
neetro
Berichten: 5
Juridisch actief: Nee

#2 , 2 jaar 11 maand geleden (11 mar 2016 19:50)

Dag Rosalina

Onmiddellijk bellen met je interim kantoor om na te gaan vanwaar die datum komt. Indien er inderdaad een fout zit, kunnen zij dat rechtzetten.
Je dient je C4 binnen te brengen bij je uitbetalingsinstelling binnen de 3 weken om correct te zijn. Je werkgever dient deze binnen een redelijke termijn te voorzien om voorgaande mogelijk te maken.

Ik zou niet wachten met het c4 maar deze onmiddellijk naar de vakbond brengen, indien je niet gesyndicaliseerd neem je best even contact op met rva. Je hebt geen arbeidscontract, dus je bent werkloos. Je bent niet wettelijk werkloos omdat je ziek bent en door de mutualiteit uitbetaald wordt. Echter van zodra je genezen bent (einde ziektebriefje) 'hervat' je je werkloosheid.

JPV
Berichten: 14666
Juridisch actief: Ja

#3 , 2 jaar 11 maand geleden (11 mar 2016 20:05)

je kan wel een eind langer dan 3 weken wachten hoor, maar dan moet de uitbetalingsinstelling wel verlengingen van de indieningstermijnen indienen, wat normaal automatisch gebeurt. Sowieso gaat de termijn qua indienen pas in vanaf dat werkloosheidsuitkeringen aangevraagd moeten worden, dus na de ziekte.

Reclame

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”