Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Rosalina
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Ontslag tijdens ziekteverlof ?

#1 , 2 jaar 5 maand geleden (08 mar 2016 12:42)

Ik zit met iets, en hoop dat iemand me hiermee kan helpen.. :?

Ik werk al meer dan 6 maand op basis van interim weekcontracten.
Laatst was ik 2weken op ziekteverlof gezet omdat het psychisch niet meer goed ging. Hierna heb ik dan toch gebeld net het interim, om te vragen of ze mijn c4 wilden opsturen.
De medewerker van het interim vond me nog niet genezen klinken en raadde me aan om nog even op ziekteverlof blijven.
Ik heb een ziektebriefje gekregen tot eind deze maand, maar nu ook mijn c4 ontvangen (waarbij de eind datum ook niet klopt..)

Moet ik het c4 al zsm invullen of kan ik hiermee wachten tot mijn ziekteverlof is afgelopen en bellen naar het interim ivm verkeerde einddatum?

Alvast bedankt!

neetro
Berichten: 5
Juridisch actief: Nee

#2 , 2 jaar 5 maand geleden (11 mar 2016 19:50)

Dag Rosalina

Onmiddellijk bellen met je interim kantoor om na te gaan vanwaar die datum komt. Indien er inderdaad een fout zit, kunnen zij dat rechtzetten.
Je dient je C4 binnen te brengen bij je uitbetalingsinstelling binnen de 3 weken om correct te zijn. Je werkgever dient deze binnen een redelijke termijn te voorzien om voorgaande mogelijk te maken.

Ik zou niet wachten met het c4 maar deze onmiddellijk naar de vakbond brengen, indien je niet gesyndicaliseerd neem je best even contact op met rva. Je hebt geen arbeidscontract, dus je bent werkloos. Je bent niet wettelijk werkloos omdat je ziek bent en door de mutualiteit uitbetaald wordt. Echter van zodra je genezen bent (einde ziektebriefje) 'hervat' je je werkloosheid.

JPV
Berichten: 14719
Juridisch actief: Ja

#3 , 2 jaar 5 maand geleden (11 mar 2016 20:05)

je kan wel een eind langer dan 3 weken wachten hoor, maar dan moet de uitbetalingsinstelling wel verlengingen van de indieningstermijnen indienen, wat normaal automatisch gebeurt. Sowieso gaat de termijn qua indienen pas in vanaf dat werkloosheidsuitkeringen aangevraagd moeten worden, dus na de ziekte.

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”