Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Carlavdh
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Nieuwe job opzeggen voor start ( ambtenaar)

#1 , 2 jaar 5 maand geleden (03 mar 2016 23:16)

Eind vorig jaar kwam ik als eerste uit selectieproeven voor een job als statutair ambtenaar.
Mondeling en via email liet ik weten de job aan te nemen.
Er werd overeengekomen dat ik de job pas op 16 aigustus zou aanvangen, na opzegtermijn huidige job.
Ik kreeg intussen een bevestigingsbrief dat mijn 6 maand stage als statutair ambtenaar aanvangt op 16/8. Verder werd nog niets officieel geregeld of in orde gebracht.
Deze week kreeg ik op mijn huidige werk een schitterende uitdagende nieuwe jobaanbieding die ik graag met beide handen zou grijpen.
Kan ik de job die ik toegezegd heb als statutair ambtenaar met ingang van 16/8 nog opzeggen zonder gevolgen? Of moet ik deze job sowieso aanvatten? Of moet een vergoeding betaald worden?
Hoe kan ik dit best regelen?
Alvast dank je wel.

Xenophon
Berichten: 2660
Juridisch actief: Ja
Locatie: Brussel

#2 , 2 jaar 5 maand geleden (04 mar 2016 06:11)

In praktijk kan u gewoon bellen, eea uitleggen en daarna schriftelijk bevestigen dat u niet in dienst wenst te komen. Opgelet: die stap is irreversibel: u wordt dan ook geschrapt uit de wervingsreserve en het is net alsof u nooit geslaagd bent voor dat aanwervingsexamen dus indien de andere job u toch niet mocht liggen kan u niet meer terug, dat moet u wel beseffen.

Voor statutair ambtenaren wordt er overigens niets 'geregeld'; u krijgt een brief met de vraag of u in dienst wenst te komen, u antwoordt bevestigend en daarna wordt u opgeroepen: gelieve u op dag x om uur y op plaats z aan te bieden. Een contract zal u nooit tekenen, na uw stage (indien ok) wordt een eed afgelegd en eea gepubliceerd in het Staatsblad en voilà.
Ik ben geen advocaat, u gebruikt de informatie die ik verstrek strikt op eigen risico. Win steeds gekwalificeerd advies in voor belangrijke beslissingen.
Gelieve vragen te stellen via het forum, NIET via persoonlijke berichten.

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”