Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
lephuu
Topic Starter
Berichten: 2

Arbeidscontract arbeider naar bediendecontract

#1 , 2 jaar 6 maand geleden (30 jan 2016 16:27)

Beste leden,

Sedert 16 november 2015 heb ik een arbeiderscontract van bepaalde duur tot 15 februari 2016. Vanaf 16 februari wordt mijn contract omgezet naar een bediendecontract maar hoe zit het mijn loonvoorschot voor de maand februari? Gezien een bediende maar 1 keer betaald wordt :? wie kan mij hier een antwoord opgeven? En op wat moet ik allemaal letten bij een bediendecontract.

JPV
Berichten: 14719
Juridisch actief: Ja

#2 , 2 jaar 6 maand geleden (31 jan 2016 05:55)

hangt er vanaf. Als het contract OMGEZET wordt naar een bediendecontract,vervalt de verplichting om je een voorschot uit te betalen. Als het contract beëindigd wordt en er is een nieuw contract vanaf 16 februari als bediende, moet je in theorie geen voorschot krijgen, maar een volledige uitbetaling van je loon van 1-15 februari.

In de praktijk zal je waarschijnlijk gewoon geen voorschot krijgen, maar uitbetaald worden eind februari.

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”