Ontslag na veelvuldige ziekte

Turevan72
Topic Starter
Berichten: 14

Ontslag na veelvuldige ziekte

#1 , 3 jaar 2 maand geleden (09 dec 2015 14:36)

Hallo,

Ik werk in een bedrijf waar de nachtploeg uit 14 personen bestaat. Er zijn er een aantal bij die veelvuldig afwezig zijn:
- sommige komen een week werken en zijn dan 2 weken ziek, komen terug voor een paar dagen en zijn weer ziek
- eentje heeft in 2015 amper 3 maanden gewerkt, 8 maanden aan een stuk thuis gezeten en daarna nog een aantal keren enkele dagen ziek geweest

Aangezien de vrachtwagens s'morgens op tijd moeten vertrekken moet dus de rest van de ploeg dus zien dat ze de afwezigheid van de "zieken" opvangen. Dit is nefast voor de werknemers die steeds aanwezig zijn. Het is al meermaals aangekaart bij de directie, maar daar zeggen ze dat ze geen geld hebben om die mannen te ontslaan.

Is hier dan juridisch gezien geen enkele oplossing voor? Uiteindelijk krijg je een sfeer waarbij er niets meer voor elkaar gedaan wordt en waarbij het personeel helemaal gedemotiveerd is.

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel gratis onze helpdesk (09/32.00.065) voor een eerste antwoord op uw vraag.
eylis
Berichten: 7402

#2 , 3 jaar 2 maand geleden (09 dec 2015 15:32)

vakbond dringend inschakelen, het is evident dat bij enorm groot ziekteverzuim de andere leden van de ploeg te zwaar belast worden en dan ook....ziek worden. De directiet moet dan een beslissing nemen. Ofwel werken met tijdelijken die ingeschakeld worden als er téveel en té lange ziekteverzuimen binnen dezelfde dienst opduiken.

Reclame

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”