Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
PPL
Topic Starter
Berichten: 2

opzegtermijn zelf bepalen als werknemer?

#1 , 2 jaar 8 maand geleden (06 dec 2015 01:14)

Hallo,
Ik heb vorige week een aangetekende brief gestuurd naar mijn werkgever om mijn bediendencontract te beëindigen. Gezien mijn nieuwe werkgever wenst dat ik over 5 weken bij hem begint, heb ik de opzegperiode op 5 weken gezet na ingang van opzeg. Contractueel zou ik eigenlijk 19,5 weken nog moeten blijven werken, gezien ik reeds 16 jaar werkzaam ben bij mijn huidige werkgever. Geen enkel bedrijf wilt natuurlijk zo lang wachten op een nieuwe medewerker! Ik heb 2 dagen voordat ik mijn aangetekende brief stuurde mijn huidige werkgever reeds mondeling verwittigd van mijn plannen. Ik heb zelfs een werkplanning opgemaakt voor de resterende weken in dienst, voorstellen gedaan wie mijn werk op korte termijn kan opvolgen. Ik weet -en dat is ook zo bevestigd tijdens het gesprek met mijn huidige werkgever- dat ze voor mijn werk niemand extra willen aannemen. Ik heb hem gevraagd om mij 2 dagen na ons gesprek (=laatste dag om de aangetekende te versturen om opzeg te laten beginnen op de volgende maandag) een overeenkomst te hebben ivm een vertrekdatum. Hij heeft 1 week later mij nog geen antwoord kunnen geven. Ondertussen is de aangetekende brief aangekomen op kantoor met vermelding van een opzegperiode van 5 weken. Wat ik wil weten is, als hij toch niet akkoord gaat met de gewenste vertrekdatum. Tot hoelang kan hij reageren? Wellicht zou hij dit ook met een aangetekende brief moeten doen of is mijn ontslag gewoon niet geldig omdat de juiste optermijn niet werd vermeld. Ik heb nl. geen onderlinge overeenkomst kunnen treffen met hem omdat hij mij negeert op dit ogenblik. Ik heb vrijdag een vergadering gevraagd voor aanstaande maandag maar ook hierop reageert hij niet..

Hartelijk dank voor jullie inzicht.

de reden
Berichten: 2336
Juridisch actief: Nee

#2 , 2 jaar 8 maand geleden (06 dec 2015 06:06)

PPL schreef: Contractueel zou ik eigenlijk 19,5 weken nog moeten blijven werken, gezien ik reeds 16 jaar werkzaam ben bij mijn huidige werkgever.


eerst handelen en dan pas advies vragen......

indien het aangetekend schrijven te laat is verstuurd om de opzeggingstermijn maandag te laten beginnen, verschuift het begin van de opzeggingstermijn naar de eerst nuttige dag.
de werkgever kan een verbrekingsvergoeding vragen voor de resterende opzeggingstermijn
supersnel rekenen met een nul ; https://www.youtube.com/watch?v=f8hyN_RpxaA

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”