vakantiegeld na ontslag

bvangesselen
Topic Starter
Berichten: 7

vakantiegeld na ontslag

#1 , 3 jaar 3 maand geleden (28 okt 2015 18:28)

Beste,

Ik heb onlangs mijn ontslag gegeven, bij mijn vorige werkgever. Ik had nog geen vakantiedagen opgenomen dit jaar, en deze zouden dus overgenomen worden bij mijn nieuwe werkgever. Normaal heb ik in 2016 een maand weinig/geen loon, omdat dan het vakantiegeld verrekend wordt. Nu heb ik de luxe om te kiezen om deze vakantiedagen niet op te nemen (ben zo al vaak vrij). Mijn werkgever had me gezegd, dat ik dan wel meer krijg qua loon wanneer het vakantiegeld verrekend wordt? Had iets met enkel of dubbel vakantiegeld te maken. Want als ik deze dagen wel opneem bij mijn nieuwe werkgever, zou ik dan in mei of juli geen loon ontvangen en als ik ze niet opneem wel. (weet wel niet hoeveel)

Vind dit nogal ingewikkeld eigenlijk .

Hopelijk kan iemand me hier verder in helpen.

mvg.

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel gratis onze helpdesk (09/32.00.065) voor een eerste antwoord op uw vraag.
JPV
Berichten: 14666
Juridisch actief: Ja

#2 , 3 jaar 3 maand geleden (29 okt 2015 05:27)

Bedoel je het niet opnemen voor dit jaar of volgend jaar?

bvangesselen
Topic Starter
Berichten: 7

#3 , 3 jaar 3 maand geleden (29 okt 2015 07:24)

ik heb nog geen vakantie genomen dit jaar. dus als ik ze nog opneem, zouden ze me het gewoon als werkdag betalen dacht ik. en als ik ze niet opneem, zou dit een invloed hebben bij de berekening in 2016.

Reclame

JPV
Berichten: 14666
Juridisch actief: Ja

#4 , 3 jaar 3 maand geleden (29 okt 2015 08:18)

Voor dit jaar: elke dag dat je niet neemt, zal je wat meer loon opleveren (je krijgt dan én je enkel vakantiegeld van je vorige werknemer (die je nog te nemen vakantiedagen dekt) én loon van je nieuwe werknemer.

Dat heeft in de praktijk als bediende geen effect op het vakantiegeld van volgend jaar, tenzij je dit jaar geen vol jaar werkte.

bvangesselen
Topic Starter
Berichten: 7

#5 , 3 jaar 3 maand geleden (30 okt 2015 02:03)

Ik heb Door ex werkgever bij ontslag een afrekening gekregen. Ik had begrepen dat ze me al mijn vakantiegeld betaald hadden. En dat ik daardoor volgend jaar mei of zo heel weinig loon zou krijgen. En als ik mijn verlofdagen niet meer opneem, zou ik dan volgend jaar mei wel een degelijk loon hebben ? Sorry, ik vind het allemaal nogal ingewikkeld ;) maar ik wil voorbereid zijn, moest ik dan weinig loon krijgen. Dat ik wat reserve kan inbouwen ;)

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”