Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Welleke
Topic Starter
Berichten: 22

ontslag nemen tijdens proefperiode

#1 , 2 jaar 9 maand geleden (21 okt 2015 17:23)

Hallo,

Ik ben van vorige maandag begonnen op mijn nieuwe job als bediende. Ik zie het daar helemaal niet zitten om nog langer te werken. En ik zou ergens anders willen beginnen zo snel mogelijk. Ik zit nu in een proefperiode van 6 maanden. Wanneer gaat men ontslag in als ik mijn ontslagbrief heb afgegeven. Is dit vanaf de volgende maand of onmiddellijk. Heb ik in mijn proefperiode een opzeg te doen?

Groetjes

JPV
Berichten: 14719
Juridisch actief: Ja

#2 , 2 jaar 9 maand geleden (21 okt 2015 21:23)

proefperiode bestaat niet meer. Je hebt dus waarschijnlijk een contract van bepaalde duur van 6 maand getekend.

Dan kan je in de eerste 3 maand (helft van de contractduur) opzeggen, en zal de opzegtermijn 1 week zijn. Die gaat in de maandag nadat de werkgever de opzeg ontvangen heeft (in de praktijk moet je ten laatste de brief op woensdag opsturen om die de maandag erna te laten ingaan).

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”