Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
ElsaMiaGrace
Topic Starter
Berichten: 3

uitkering mogelijk na zelfstandige activiteit

#1 , 2 jaar 4 maand geleden (03 okt 2015 17:47)

Ik vind het niet meer leuk op mijn bestaande job. Ik heb met mijn vriend gesproken en die vind dat ik best een winkeltje zou kunnen beginnen.

Ik heb ergens gelezen dat als mijn winkeltje niet goed zou gaan verkopen dat ik dan alsnog na 6 maanden mijn activiteit zou kunnen stoppen en een uitkering vragen bij de RVA.

Zijn er een aantal regels waarvan ik op de hoogte zou moeten zijn om als het verkeerd af loopt een uitkering te kunnen vragen en dan uiteraard een nieuwe positie als werkneemster te gaan zoeken?


JPV
Berichten: 14735
Juridisch actief: Ja

#2 , 2 jaar 4 maand geleden (03 okt 2015 21:04)

Je kan een zelfstandige activiteit uitproberen en als het na minstens 6 maand niet lukt kan je werkloosheidsuitkering aanvragen op voorwaarde dat je een bewijs hebt dat je oude werkgever je niet terug wil aannemen.

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”