Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
denn1svc
Topic Starter
Berichten: 96

Bedrijfswagen inleveren op kantoor

#1 , 2 jaar 11 maand geleden (26 aug 2015 20:18)

Over enkele weken eindigt mijn opzegtermijn en dien ik al mijn extralegale voordelen (GSM, iPad, laptop, printer, wagen met tankkaart) in te gaan leveren op het bedrijf.

Het bedrijf is wel een uur rijden van bij mij thuis en het is de werkgever die gevraagd heeft om alles te komen inleveren op de firma. Moet mijn werkgever vervoer voorzien naar huis na het inleveren (bv. taxi). Of kan hij er mee vanaf komen met wat geld voor openbaar vervoer? Dit laatste is praktisch onmogelijk, daar het bedrijf zich in Nederland bevindt.

Hoe is dit wettelijk geregeld? Kan hier niks over terugvinden. Ter info: bedrijf behandelt Belgische werknemers volgens Belgische wet, Nederlandse collega's volgens de Nederlandse wet, weet niet of deze info nodig is.

basejumper
Berichten: 2712
Locatie: Diest

#2 , 2 jaar 11 maand geleden (26 aug 2015 20:36)

Ik ben kaderlid bij een Belgisch bedrijf. Bij ontslag lever je de wagen af op het bedrijf. In het beste geval worden je openbaar-vervoer kosten terugbetaald. Lijkt me niet meer dan normaal. Vanaf dan voorzie jij zelf ij je vervoer. Taxi? Familie?
Uit zelfbeheersing groeit de Kracht.
Zelfkennis brengt ons tot Wijsheid.
Zelfvervolmaking leidt ons tot Schoonheid.

denlowie
Berichten: 10533
Juridisch actief: Nee

#3 , 2 jaar 11 maand geleden (27 aug 2015 06:55)

Daar zie ik toch geen probleem in, een ander persoon zonder wagen moet ook zien dat hij op zijn werk geraakt.
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”