Dubbel contract

ikke_naturlijk
Topic Starter
Berichten: 11

Dubbel contract

#1 , 3 jaar 5 maand geleden (25 aug 2015 03:41)

Beste,

Op 6/8 heb in een arbeidsovereenkomst getekend voor onbepaalde duur bij werkgever A. Ik ben op 13/8 bij deze werkgever A in dienst gegaan. Op 7/8 ging ik i op een ander vorostel van werkgever B voor een job die mij beter ligt, zowel inhoudelijk als financieel. Doch werkgever B kan mij pas ontvangen vanaf 7/9. Ik besloot tot die datum aan de slg te blijven bij werkgever A.

Op 24/8 werd ik ontboden bij de directie van werkgever A. Zij zouden over persoonlijk mails van mij beschikken, uit mijn persoonlijke mailbox (dus niet die van het werk) waarin mijn aanwerving bij werkgever B besproken wordt. Deze mails hebben zij bekomen door via mijn windows-login, toegang te krijgen tot mijn profiel en zo dus ook tot mijn persoonlijke mailbox, dewelke blijkbaar nog een connectie open had staan op de pc van werkgever A.

Werkgever A geeft mij als voorstel tot saldo van alle rekening om mij uit te betalen tot en met 24.08.2015 (net zoals een einde overeenkomst met onderlinge overeenkomst), met als argument dat zij anders zullen overgaan tot het eisen van een schadevergoeding voor de geleden kosten (selectie, aanwerving, opleiding,...). Ik heb geen echter geen enkel document ondertekend. En zeker geen waaruit zou blijken dat ik akkoord zou gaan met een vertrek in onderlinge overeenstemming.

Sowieso zou ik zelf op 28.08.2015 mijn opzeg aan wergever A gegeven hebben teneinde mijn opzegtermijn (1 week, gezien opzegging gegeven door werknemer) uit te doen en bij wekgever B op 7/9 te kunnen starten

Volgens mijn info zou ik recht hebben op een opzegvergoeding gelijk aan 2 weken loon die ingaat op de eerstvolgende maandag, te weten 31.08.2015.

Graag een antwoord op volgende vragen:
1. Heeft mijn werkgever A het recht om mijn persoonlijke mailbox te doorzoeken, evenals deze geraadpleegd werd via de PC van deze werkgever? Het gebruik van deze PC voor persoonlijke doeleinden wordt expliciet toegelaten tijdens de pauzes. En kan hij deze mails gebruiken voor een rechtbank om zijn punt hard te maken?
2. Heeft mijn werkgever A het recht om zulke schadevergoeding te eisen? En zal hij deze toegewezen krijgen door een rechtbank?
3. Heeft het zin (economisch gezien) om alsnog mijn opzegvergoeding te eisen, wetende dat het zou gaan om een bedrag van +- 1500€?

Alvast bedankt voor jullie inzichten.

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel gratis onze helpdesk (09/32.00.065) voor een eerste antwoord op uw vraag.
JPV
Berichten: 14666
Juridisch actief: Ja

#2 , 3 jaar 5 maand geleden (25 aug 2015 09:31)

1. Nee. Op geen enkele manier
2. recht om te eisen: ja, recht om te krijgen: nee
3. Voor de andere partij: ze kunnen het proberen...

ongelukbelaagd
Berichten: 331

#3 , 3 jaar 5 maand geleden (25 aug 2015 11:28)

Zou het niet mogelijk zijn om aan werkgever A te vragen je opzegtermijn netjes te laten uitdoen zoals het hoort.
En verder niets van je te eisen aangezien ze de wet overtreden hebben door in je persoonlijke mails te gaan neuzen?
Anders zou je gerechtelijke stappen kunnen ondernemen.
Wat denken de juristen?

Reclame

k.b.
Berichten: 876

#4 , 3 jaar 5 maand geleden (25 aug 2015 11:43)

Verstuur uw opzeg alvast met ingang van de opzegperiode op 28 / 8 , dit via aangetekende zending ...
En dan indien de werkgever u dit toestaat deze periode gewoon uw arbeid verrichten ...

Dan heb je voldaan aan al je verplichtingen ...

Indien men u de toegang ontzegt dan vraag je hiervan best een bewijs / bevestiging .... anders zal men mogelijks uw loon inhouden met de vermedling dat u niet kwam opdagen / prestaties leverde ...

We kunnen er natuurlijk vanuit gaan dat deze werkgever dit meeleest ... het is een open forum ... dat is zijn recht ...
Over het feit dat hij in uw mail heeft zitten "snuffelen" .... FOEI ... en beter nergens mee uitpakken ....

k.b.

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”