Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
gvd111
Topic Starter
Berichten: 144

vervroegd pensioen

#1 , 3 jaar 2 weken geleden (04 aug 2015 12:30)

Beste,
volgend jaar wil ik met vervroegd pensioen gaan. Ik zal dan 64 jaar zijn en 45 jaar in de maritime sector gewerkt hebben. Het schijnt nu gebruikelijk te zijn dat men zijn ontslag indient en vraagt om op ........ met pensioen te mogen gaan.
Kan iemand dit bevestigen?
Op voorhand bedankt.
mvg/Geert

JPV
Berichten: 14719
Juridisch actief: Ja

#2 , 3 jaar 2 weken geleden (04 aug 2015 12:52)

wat een gebruik is, hangt af van sector tot sector en van bedrijf tot bedrijf. Dat is dus onmogelijk te zeggen.

je hoeft alvast nooit je pensioen te vragen aan je werkgever, enkel aan de overheid. Je moet gewoon je ontslag indienen, niks meer/minder.

het is wel zo dat ontslagtermijnen per week gelden, pensioen werkt per maand. Als je dus per se gewoon je ontslag indient, dan kan het zijn dat je bvb tot zondag werkt (in principe is zondag een te werken dag) en pas vanaf bvb donderdag 01/10/2015 op pensioen bent. Die dagen ertussen krijg je dan van niemand.

Daarom dat velen afspreken met de werkgever om tot het einde van de maand te werken en dan op pensioen gaan na een ontslag in wederzijds akkoord.

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”