vervroegd pensioen

gvd111
Topic Starter
Berichten: 148

vervroegd pensioen

#1 , 3 jaar 6 maand geleden (04 aug 2015 12:30)

Beste,
volgend jaar wil ik met vervroegd pensioen gaan. Ik zal dan 64 jaar zijn en 45 jaar in de maritime sector gewerkt hebben. Het schijnt nu gebruikelijk te zijn dat men zijn ontslag indient en vraagt om op ........ met pensioen te mogen gaan.
Kan iemand dit bevestigen?
Op voorhand bedankt.
mvg/Geert

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel gratis onze helpdesk (09/32.00.065) voor een eerste antwoord op uw vraag.
JPV
Berichten: 14666
Juridisch actief: Ja

#2 , 3 jaar 6 maand geleden (04 aug 2015 12:52)

wat een gebruik is, hangt af van sector tot sector en van bedrijf tot bedrijf. Dat is dus onmogelijk te zeggen.

je hoeft alvast nooit je pensioen te vragen aan je werkgever, enkel aan de overheid. Je moet gewoon je ontslag indienen, niks meer/minder.

het is wel zo dat ontslagtermijnen per week gelden, pensioen werkt per maand. Als je dus per se gewoon je ontslag indient, dan kan het zijn dat je bvb tot zondag werkt (in principe is zondag een te werken dag) en pas vanaf bvb donderdag 01/10/2015 op pensioen bent. Die dagen ertussen krijg je dan van niemand.

Daarom dat velen afspreken met de werkgever om tot het einde van de maand te werken en dan op pensioen gaan na een ontslag in wederzijds akkoord.

Reclame

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”