Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Gras
Topic Starter
Berichten: 3

Hoe ontslag geven na tijdskrediet?

#1 , 3 jaar 1 maand geleden (16 jul 2015 12:25)

Mijn tijdskrediet loopt tot 8 november 2015. Volgens wat ik op de site van jobat vind, zou ik een opzegtermijn hebben van 1,5 maand + 5 weken (bediende, in dienst van in 2011 en brutoloon minder dan 32000 euro).

Welke startdatum van de opzegtermijn moet ik dan in mijn ontslagbrief zetten om te zorgen dat ik op 9 november niet meer in dienst ben, maar ook zodat ik op 8 november wel nog in loopbaanonderbreking ben, zodat ik daar geen administratief gedoe mee heb. Of is het niet echt mogelijk om die exacte einddatum te bekomen en moet ik gaan voor een latere einddatum in mijn ontslagbrief en in onderling overleg met de werkgever een vroegere datum bekomen?

JPV
Berichten: 14719
Juridisch actief: Ja

#2 , 3 jaar 1 maand geleden (16 jul 2015 22:05)

de exacte einddatum van tijdskrediet halen zal niet mogelijk zijn, tenzij je met de werkgever in onderling overleg een latere of vroegere datum overeenkomt.

Gras
Topic Starter
Berichten: 3

#3 , 3 jaar 1 maand geleden (16 jul 2015 22:21)

Dankjewel voor je antwoord!

Ik vreesde al dat de exacte datum halen niet mogelijk was. Ik ga dan zorgen dat de datum later valt en dan in onderling overleg een vroegere datum overeenkomen. Mijn tijdskrediet eindigt op een zondag (9 november), kan ik mijn arbeidsovereenkomst ook laten eindigen op een zondag, of moet dat een werkdag zijn?

Reclame

JPV
Berichten: 14719
Juridisch actief: Ja

#4 , 3 jaar 1 maand geleden (17 jul 2015 18:40)

je kan elke dag kiezen.

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”