Interim uitkering

sandyvre
Topic Starter
Berichten: 8

Interim uitkering

#1 , 3 jaar 7 maand geleden (07 jul 2015 15:34)

Ik heb door een reorganisatie op mijn vorig werk mijn ontslag gekregen en was werkzoekend. Vorige maand contacteerde een interimbedrijf mij voor een lange opdracht tot januari. Het interimbureau werkt met maandcontracten. Ik ben ondertussen 2 weken op het bedrijf bezig en het afdelingshoofd is een echte tiran. Vele mensen hebben al thuisgezeten door een burn-out door haar. Ik zelf heb het ook al meermaals te verduren gehad. Opleiding door diegene die in zwangerschapsverlof gaat trekt op niets waardoor ik bepaalde zaken over het hoofd zie gewoon doordat ik er geen weet van heb, wat mij kwalijk wordt genomen. Diegene die in zwangerschapsverlof gaat en het afdelingshoofd spannen samen en hebben hun plezier in mensen te proberen kraken. Iemand vriendelijk te woord staan kunnen ze niet snauwen wel. Door de knellende veiligheidschoenen die ik moet dragen en de warmte de afgelopen dagen heb ik flebitis in mijn linkerbeen opgelopen. De huisarts heeft me verplicht thuisgezet deze week om te rusten. Ik zie het eigenlijk niet meer zitten om nog terug te gaan maar ik heb natuurlijk het contract van 1 tem 31 juli getekend. Nu is mijn vraag :
Kan ik eind juli zeggen dat ik er mee stop ? Is het interimkantoor dan verplicht mij een C4 te geven zodat ik terug kan stempelen ? Ik ben aan de opdracht begonnen op 22 juni.
Aangezien ik voor het interimkantoor nog geen maand werk wordt mijn week ziekte niet vergoed. Kan ik dit aanduiden op de blauwe stempelkaart en via de vakbond een vergoeding krijgen ? Het interimkantoor zei dat ik met ziektebriefje naar mutualiteit moet.
Kan ik via de personeelsdienst van het bedrijf in onderling overleg de opdracht proberen cancelen ? Indien zij akkoord gaan kan ik dan stempelen ?

Bedankt voor een reactie

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel gratis onze helpdesk (09/32.00.065) voor een eerste antwoord op uw vraag.
de reden
Berichten: 2430
Juridisch actief: Nee

#2 , 3 jaar 7 maand geleden (08 jul 2015 01:09)


Kan ik via de personeelsdienst van het bedrijf in onderling overleg de opdracht proberen cancelen ? Indien zij akkoord gaan kan ik dan stempelen ?
nee, ingevolge art 44 kb 25/11/1991
supersnel rekenen met een nul ; https://www.youtube.com/watch?v=f8hyN_RpxaA

JPV
Berichten: 14666
Juridisch actief: Ja

#3 , 3 jaar 7 maand geleden (08 jul 2015 07:36)

1)Kan ik eind juli zeggen dat ik er mee stop ? 2)Is het interimkantoor dan verplicht mij een C4 te geven zodat ik terug kan stempelen ? Ik ben aan de opdracht begonnen op 22 juni.
3)Aangezien ik voor het interimkantoor nog geen maand werk wordt mijn week ziekte niet vergoed. Kan ik dit aanduiden op de blauwe stempelkaart en via de vakbond een vergoeding krijgen ? Het interimkantoor zei dat ik met ziektebriefje naar mutualiteit moet.
4)Kan ik via de personeelsdienst van het bedrijf in onderling overleg de opdracht proberen cancelen ? Indien zij akkoord gaan kan ik dan stempelen ?

Bedankt voor een reactie
1) ja, altijd
2) ze moeten je een C4 geven, maar daarom kan je nog niet noodzakelijk stempelen. Elke einde tewerkstelling of verandering tewerkstellingsbreuk moet een C4 afgeleverd worden. Je kan enkel stempelen indien je niet zelf gezorgd hebt dat je zonder werk zit (wat in dit geval wel zo kan beschouwd worden indien de werkgever dit zo aanduidt)
3) nee, naar mutualiteit En dat zo vlug mogelijk, je bent al te laat.
4) eerste deel: ja, twede deel: zie punt 2

Reclame

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”