Ontslag tijdens collectief verlof

denn1svc
Topic Starter
Berichten: 98

Ontslag tijdens collectief verlof

#1 , 3 jaar 8 maand geleden (26 mei 2015 15:51)

Ons bedrijf is gesloten gedurende 3 weken (collectieve verlof) in juli. Graag wens ik dat mijn ontslag ingaat de eerste maandag na dit verlof, m.a.w. de eerste dag dat het bedrijf terug open gaat.

Aangezien er niemand op het bedrijf aanwezig is wanneer de aangeschreven brief ontvangen zou moeten worden (dus tijdens het collectief verlof), vraag ik me af of de opzegtermijn dan wordt uitgesteld zodra de aangetekende brief letterlijk in ontvangst werd genomen? Of gaat dit sowieso in vanaf die eerste maandag, ook al is de brief nog niet ontvangen geweest door mijn werkgever.

2de vraag: is een ondertekend kopie (ondertekend door werkgever) van de ontslagbrief noodzakelijk bij aangetekend schrijven? Ik vind hierover onduidelijke info. Ik dacht dat dit enkel noodzaak is bij persoonlijk overhandigen van de brief.

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel gratis onze helpdesk (09/32.00.065) voor een eerste antwoord op uw vraag.
JPV
Berichten: 14666
Juridisch actief: Ja

#2 , 3 jaar 8 maand geleden (26 mei 2015 21:20)

1e vraag: nee, theoretische dag van ontvangst van opzegtermijn telt
2: is niet noodzakelijk

denn1svc
Topic Starter
Berichten: 98

#3 , 3 jaar 8 maand geleden (15 jun 2015 12:59)

Andere mogelijkheid: Kan ik mijn ontslagbrief vóór het collectief verlof afgeven of via aangetekend schrijven afleveren met duidelijke vermelding dat de gewenste opzegtermijn start de eerste maandag nà het collectief verlof? Of gaat dit sowieso van start als de brief ontvangen werd (of de maandag erop bij aangetekend schrijven)?

Voorbeeld: Collectief verlof start 1 juli en werk wordt normaal hervat op 22 juli. De laatste werkdag voor het verlof (30/06) geef ik de brief af met erin vermeldt dat de opzegtermijn in gang gaat vanaf 23 juli.

Reclame

JPV
Berichten: 14666
Juridisch actief: Ja

#4 , 3 jaar 8 maand geleden (15 jun 2015 13:43)

Dat kan niet, opzegtermijn gaat van start eerste maandag na ontvangst van ontslagbrief door werkgever. En da's 3 werkdagen na verzending van de ontslagbrief, ook al gaat de werkgever die niet gaan ophalen in de post.

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”