Werkuren

MslJ
Topic Starter
Berichten: 2

Werkuren

#1 , 3 jaar 8 maand geleden (20 mei 2015 21:12)

Binnenkort ga ik mijn stage beëindigen en kan ik beginnen met de zoektocht naar werk. Helaas geraak ik heel snel overgestresseerd. Bij mijn stageplaats mocht ik elke 2de vrijdag afwezig zijn. Op die manier kon ik de stage toch enigszins volhouden. Wat zijn mijn opties als ik wil gaan werken? Wordt dit als deeltijds beschouwd? Of zou ik voltijds kunnen werken en dan elke 2de vrijdag onbetaald verlof nemen. Verlies van pensioenrechten interesseert me niet veel want als ik me na 1 jaar verhang door de stress heb ik er toch niets aan. Tijdens stage werkte ik in week 1 38 uur en in week 2 30 uur.

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel gratis onze helpdesk (09/32.00.065) voor een eerste antwoord op uw vraag.
JPV
Berichten: 14666
Juridisch actief: Ja

#2 , 3 jaar 8 maand geleden (20 mei 2015 21:44)

Zal deeltijds zijn

fieke0509
Berichten: 188

#3 , 3 jaar 8 maand geleden (21 mei 2015 10:42)

Cursus omgaan met stress volgen? Want dan ga je het nog vaak moeilijk hebben in je leven. Kan heel behulpzaam zijn te leren hier accuraat mee om te gaan.

Reclame

Gebruiker21
Berichten: 10818
Juridisch actief: Nee

#4 , 3 jaar 8 maand geleden (21 mei 2015 11:51)

Job zoeken met zeer flexibele werkuren, zodat je door meer te werken op andere dagen, om de twee weken één dag verlof kan nemen. Jammer genoeg zijn dit dikwijls jobs waar de jobinhoud ook zeer stresserend is / veel verantwoordelijkheid met zich meebrengt.

Mij lijkt het ook handiger iets te doen aan stressbestendigheid. Vergeet niet dat een "stage" in veel gevallen een redelijk rooskleurige voorstelling is, van hoe "werken" er in realiteit aan toe gaat. In veel gevallen is de opdracht van de stage duidelijk afgelijnd, goed begeleid, worden stagairs niet als concurrent beschouwd door collega's, worden stagairs ook niet bekeken met de ogen "deze werknemer kost me geld, dus hij moet renderen". Als je echt een job hebt, kom je in een toch wel iets andere wereld terecht die meer stress met zich mee brengt. Ik spreek uit ervaring...
Het is niet "me auto" of "me geld", maar "mijn / m'n auto" of "mijn / m'n geld"!
Hou er rekening mee dat je werkgever geen reden hoeft op te geven om je te kunnen ontslaan!

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”