Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
kruimeltje10
Topic Starter
Berichten: 20

artikel 60 (proefperiode zonder arbeidsovereenkomst )

#1 , 3 jaar 4 maand geleden (13 apr 2015 18:23)

Ik ben door privé omstandigheden genoodzaakt om bij het OCMW aan te kloppen voor leefloon, ze kunnen me tewerkstellen onder artikel 60, aangezien ik ook geen rechten meer
heb om te gaan stempelen.

Ik moet nu eerst 4 weken op proef werken, daar krijg ik dan gewoon leefloon voor en 1 euro extra per uur, ik stel me toch de vraag : ik heb geen contract getekend. Dat wordt pas getekend na 4 weken en als ik voldoe. Ik kan akkoord gaan met die proefperiode, maar als ik niks heb moeten tekenen en ik kom onderweg of op het werk een ongeval tegen, wat dan?

Mag dit eigenlijk? ik dacht dat je toch een contract moest tekenen en dat daarin je proefperiode vermeld stond? Dan ben je toch met alles in orde?

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”