Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
jakeshel
Topic Starter
Berichten: 2

Consultant => Freelance ==> Niet-Concurrentiebeding?

#1 , 3 jaar 5 maand geleden (17 mar 2015 16:09)

TomVDJ schreef:Probeer ook uit te vissen wat er in het contract tussen uw werkgever en het bedrijf waar u voor werkt, staat. Dikwijls staan er in deze contracten ook clausules dat de klant de consultant niet buiten de firma om in dienst mag nemen / een consultancy opdracht kan geven. De vergoedingen die moeten betaald worden als dit wel gebeurd, zijn ook niet van de poes, zodat het wel eens goed kan zijn dat het bedrijf waar je nu voor werkt, helemaal niet bereid is die "boete" te betalen om je rechtstreeks voor hen te laten werken.


Hoi Tom,

Geld deze clausule ook wanneer je reds van project bent gewijzigt en dus op het ogenblik niet meer voor desbetreffende klant werkt (reeds sinds 2 maanden)? kan iemand hier mee helpen?

Alvast hartelijk bedankt!

JPV
Berichten: 14719
Juridisch actief: Ja

#2 , 3 jaar 5 maand geleden (17 mar 2015 17:19)

Clausules tussen bedrijven kunnen vrij gemaakt worden, wij kunnen niet weten wat er in de clausule staat. Dat moet je aan je opdrachtgever vragen.

TomVDJ
Berichten: 9909
Juridisch actief: Nee

#3 , 3 jaar 4 maand geleden (20 mar 2015 11:00)

jakeshel schreef:Hoi Tom,

Geld deze clausule ook wanneer je reds van project bent gewijzigt en dus op het ogenblik niet meer voor desbetreffende klant werkt (reeds sinds 2 maanden)? kan iemand hier mee helpen?

Alvast hartelijk bedankt!

Zoals JPV zegt: hangt allemaal af van de inhoud van die clausules. Het kan inderdaad zijn dat de consultancy-firma met het bedrijf afspreekt dat de consultant tot een half jaar na het einde van de opdracht, niet rechtstreeks door het bedrijf ingehuurd wordt...
Het is niet "me auto" of "me geld", maar "mijn / m'n auto" of "mijn / m'n geld"!
Hou er rekening mee dat je werkgever geen reden hoeft op te geven om je te kunnen ontslaan!

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”