Ontevreden over functie-inhoud.

Didier25
Topic Starter
Berichten: 33

Ontevreden over functie-inhoud.

#1 , 3 jaar 11 maand geleden (10 mar 2015 15:56)

Kort samengevat:

- Gestart op 1/4/2013 als service engineer, 7 maanden België, nadien 5 maanden buitenland.
- Project in buitenland afgelopen in maart 2014, nadien voorstel voor nieuwe functie gekregen en dit ook aanvaard omdat ik eigenlijk onder men diploma werkte als ingenieur.

Ik ben gestart op 1/4/2014 in nieuwe functie, technische, coördinerende rol en dus ook bediendencontract. Men heeft mij toen letterlijk tegen de muur gezet, omdat ik het contract pas eind april 2014 moest tekenen, hoewel ik wel al gestart was op 1 April. Ik durfde niet anders dan dit te tekenen, uit schrik om op straat te staan. De verloning is meer dan goed, maar minder als toen ik service-engineer was en geen vergoeding voor buitenland. Plaats van tewerkstelling in contract is gewoon Oostende, men verwacht wel dat ik in de week korte trips naar buitenland maak.

Ik heb er verschillende malen aan gedacht om terug als service engineer te werken, maar weet niet hoe ik dit moet aangeven. Men heeft nu beloofd om voor een bedrijfswagen te kijken, als vorm van opslag, maar dit verandert niks aan het feit dat de inhoud mij niet boeit. Ik doe men best om er iets van te maken, maar het is gewoon niet interessant. Ik voel me soms meer secretaresse dan ingenieur, maar dan wel met een dubbel salaris. Ik weet ook dat ik buiten de bagger-bedrijven nergens hetzelfde salaris ga hebben als hier en zeker niet voor een (op papier) 9-5 job.

Als ik aangeef (mondeling of schriftelijk) dat ik liever terug als service engineer zou werken, is dit dan een (dringende) reden voor ontslag? Men kan dit misschien interpreteren als werkweigering, omdat ik dan aangeef dat ik men huidige taken niet meer wil doen. Graag enig advies of tips.

MVG,

Didier

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel gratis onze helpdesk (09/32.00.065) voor een eerste antwoord op uw vraag.
Gebruiker21
Berichten: 10818
Juridisch actief: Nee

#2 , 3 jaar 11 maand geleden (10 mar 2015 16:47)

Aangeven dat je terug als service engineer wil werken, is niet hetzelfde als aangeven dat je je huidige taken niet meer WIL doen. Zolang je je huidige job naar behoren uitvoert, is het aangevend at je je vorige job liever deed, zeker geen dringende reden voor ontslag. Mogelijk kan dit wel een gewoon ontslag tot gevolg hebben. Aangezien je een nieuw contract getekend hebt, kan je ook niet van je werkgever "eisen" dat hij je vorige job terug geeft.

Als uw werkgever echter een beetje HR-minded is, zou hij gevolg kunnen geven aan uw vraag en u weldegelijk uw oude job terug geven, zeker als hij tevreden over u was in je oude job. Maar verplicht is hij zeker niet.
Het is niet "me auto" of "me geld", maar "mijn / m'n auto" of "mijn / m'n geld"!
Hou er rekening mee dat je werkgever geen reden hoeft op te geven om je te kunnen ontslaan!

Didier25
Topic Starter
Berichten: 33

#3 , 3 jaar 11 maand geleden (11 mar 2015 08:56)

Beste Tom,

Hartelijk dank voor de nuttige info. Inderdaad men = m'n/mijn ;) .

Reclame

Didier25
Topic Starter
Berichten: 33

#4 , 3 jaar 11 maand geleden (11 mar 2015 14:06)

Nog een andere vraag:

Van 1/4/2013-31/3/2014 was ik arbeider, van 1/4/2014-heden bediende. Stel dat ik nu terug arbeider word op 1/4/2015, hoeveel bedraagt men opzegperiode dan ? Graag enige duidelijkheid.

Met vriendelijke groeten,

Didier.

Gebruiker21
Berichten: 10818
Juridisch actief: Nee

#5 , 3 jaar 11 maand geleden (12 mar 2015 11:12)

Ik welke zin stel je de vraag? Als je binnen je eigen bedrijf terug als arbeider zou willen gaan werken en je werkgever vind dit OK, dan zal dit hoogst waarschijnlijk in onderling overleg gebeuren. Bij wijze van spreke kan je dan met je werkgever overéén komen dat je nog een aantal zaken afwerkt en bijvoorbeeld vanaf 1 april terug als arbeider aan de slag gaat (je kan zelfs afspreken dat je morgen terug als arbeider aan de slag gaat, maar administratie gaan ze dan niet kunnen volgen, denk ik). Bij onderlinge overeenkomst, hoef je je aan geen enkele opzegtermijn te houden. Wat jullie afspreken, zo zal het zijn.
Het is niet "me auto" of "me geld", maar "mijn / m'n auto" of "mijn / m'n geld"!
Hou er rekening mee dat je werkgever geen reden hoeft op te geven om je te kunnen ontslaan!

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”