Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
angell
Topic Starter
Berichten: 78

Ontslag vlak voor einde interim periode

#1 , 3 jaar 5 maand geleden (06 mar 2015 21:53)

korte vraag heb vandaag mijn ontslag gekregen na zes maanden via interim gewerkt te hebben. omdat ik om een vast contract gevraagd heb aangezien dat bij mijn aanwerving aangeboden werd.
Nu vind ik het belachelijk aangezien geen concrete reden gegeven is geweest ik weet dat ze je met een interim contract gewoon mogen ontslaan of beter de contract niet verlengen. Wat mij het meest irriteert is niet mijn ontslag maar het feit dat ze mij al maanden dubbel zo veel werk hebben gegeven als de rest van mijn collega's onder de mom van een hogere functie en dat ik zelfs na meer dan een maand van navraag van mijn kan uit wanneer ze dit in de contracten zouden zetten of wanneer ze me voor al die werk zouden compenseren telkens met valse beloftes de weken voorbij hebben laten gaan.
Tot ze nu nieuwe mensen hebben aangeworven die het werk dat ik alleen deed met twee hebben laten doen.
Kan ik een klacht hierover indienen mag dit gewoon zo maar?

JPV
Berichten: 14719
Juridisch actief: Ja

#2 , 3 jaar 5 maand geleden (06 mar 2015 22:04)

Tegen wat zou je klacht indienen?

angell
Topic Starter
Berichten: 78

#3 , 3 jaar 5 maand geleden (06 mar 2015 22:19)

zoals hierboven vermeld het feit dat ze mij andere werk hebben gegeven dan waarvoor ik aangenomen ben worden maar hier nooit voor gecompenseerd hebben of de contracten hebben laten wijzigen.
ik maak het heel simpel stel krijg je een interim contract om achter de kassa te werken en omdat de ploegbaas zijn werk opzegt wordt jou die job aangeboden en werk je dus niet meer achter de kassa maar doet een hele andere job zonder vergoeding en zodra ze twee maanden erna weer een nieuwe ploegbaas aannemen gooien ze je eruit.

Reclame

JPV
Berichten: 14719
Juridisch actief: Ja

#4 , 3 jaar 5 maand geleden (07 mar 2015 07:09)

Dan moet je eerst kijken of er een barema is in die sector met een hoger loon, anders kan je een klacht indienen zonder nut...

de reden
Berichten: 2336
Juridisch actief: Nee

#5 , 3 jaar 5 maand geleden (07 mar 2015 12:57)

angell schreef:
ik maak het heel simpel stel krijg je een interim contract om achter de kassa te werken en omdat de ploegbaas zijn werk opzegt wordt jou die job aangeboden en werk je dus niet meer achter de kassa maar doet een hele andere job zonder vergoeding


gewoonlijk zijn er niet veel bereid om te getuigen

art 870 gerechtelijk wetboek
Art. 870. Iedere partij moet het bewijs leveren van de feiten die zij aanvoert.

mogelijkheid is bij interim, de reden van vervanging
supersnel rekenen met een nul ; https://www.youtube.com/watch?v=f8hyN_RpxaA

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”