Verbreking arbeidsovereenkomst voor start

ArVi
Topic Starter
Berichten: 2

Verbreking arbeidsovereenkomst voor start

#1 , 3 jaar 11 maand geleden (03 mar 2015 13:02)

Even de situatie schetsen: De voorbije 5 jaar heb ik mijn studies geombineerd met een job als verkoopster in 2 vestigingen van een winkelketen gelegen. Tijdens deze vijf jaar heb ik eerst een contract van onbepaalde duur gekregen bij de firma. Hierna zijn ze overgestapt naar een interimkantoor voor alle "studenten" die bij hen werkten, dus ook voor mij al betaalde ik wel gewoon belastingen en werkte ik dus niet onder het studentenstatuut. Van 2011 tot juli 2014 heb ik dus via het interimkantoor in hun winkels gewerkt. Vorige zomer hebben ze me dan weer een contract bij de firma zelf gegeven van 5 maanden (voor de maanden augustus tot en met december 2014) in een van de beide winkels die eind december ging sluiten.

Het probleem:
In november is een van de managers van het bedrijf naar mij gekomen met een jobvoorstel (van onbepaalde duur, met dezelfde loonsvoorwaarden enz. dat ik op dat moment had) in een nieuwe winkel die half februari zijn deuren zou openen op de luchthaven. Ik heb dit voorstel aanvaard en heb hier achteraf ook geschreven de bevestiging van gekregen. In de loop van de maand december heb ik ook papieren moeten invullen om een security check te ondergaan om aan het werk te kunnen in de nieuwe winkel. Om de periode tussen december en de opening van de nieuwe winkel te overbruggen stellen ze mij voor me heel de maand januari via een interimkantoor aan te werven, wat ik dan ook aanvaard met de veronderstelling dat ik in februari mijn vast contract krijg. Sindsdien geen informatie meer tot begin februari, om me te zeggen dat de opening van de winkel uitgesteld is en dat ik uitgenodigd ben voor een kennismakingsgesprek met de persoon die verantwoordelijk zou worden voor deze winkel.
Dit gesprek heeft plaatsgevonden op 9 februari. Een week later krijg ik een oproep van deze persoon om me te zeggen dat ik uiteindelijk toch niet in aanmerking kom voor de job (die ze me al in november beloofd hadden zowel mondeling als schriftelijk). Indien van in het begin duidelijk was geweest dat ik "misschien" in aanmerking kwam voor de job, had ik uiteraard nog andere opties bekeken en gesolliciteerd bij andere bredrijven. Dit was niet het geval en nu zit ik dus van de ene dag op de andere zonder werk en is mijn vertrouwen in de firma waar ik al 5 jaar aan het werk was volledig verbroken. Kan ik hun beslissing aanvechten of een of andere vergoeding eisen van de firma? (volgens mij is een arbeidsovereenkomst ook mondeling bindend, en des te meer als er een schriftelijke bevestiging van is) Alle hulp is welkom! Alvast bedankt :-)

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel gratis onze helpdesk (09/32.00.065) voor een eerste antwoord op uw vraag.
JPV
Berichten: 14666
Juridisch actief: Ja

#2 , 3 jaar 11 maand geleden (03 mar 2015 13:21)

Meer dan waarschijnlijk mocht men u zich in 2011 ook al nooit via interim laten werken. Alles hangt af van de vaste contracten die u had en de interimcontracten, oa plaats tewerkstelling. Ook de bevestiging die je gekregen had, kan een stevige rol spelen.

Ik zou me zo vlug mogelijk aanmelden om daar toch te gaan werken en een bevestiging vragen dat u niet meer gewenst bent daar.

ArVi
Topic Starter
Berichten: 2

#3 , 3 jaar 11 maand geleden (03 mar 2015 15:53)

- Op de interimcontracten staat de winkel waar ik werkte als plaats van tewerkstelling.
- Wat de bevestiging van de job betreft heb ik een verslag van de "vergadering" waarin deze job aan mij voorgesteld is. In dit verslag wordt bevestigd dat ik de job aanvaard heb en dat een contract opgesteld zal worden.

De winkel op de luchthaven gaat pas binnen enkele weken open door vertragingen in de werken en een speciale badge is nodig om hiertoe toegang te krijgen. Me aanmelden om er toch te gaan werken is dus (nog) niet mogelijk. Ik ben momenteel wel nog aan het werk voor de firma (via interim) tot en met zaterdag 13 maart in de winkel waar ik altijd gewerkt heb.
Ondertussen heb ik wel een brief gekregen met daarin de boodschap dat ik tot en met 18 maart (ik weet niet van waar deze datum opeens komt) in dienst ben van de firma (via interim) en dat ik ten laatste op die dag de sleutels van de winkel en mijn badge moet inleveren. Dus dit bevestigt dat ik niet meer gewenst ben, ook voor de job op de luchthaven?

Reclame

JPV
Berichten: 14666
Juridisch actief: Ja

#4 , 3 jaar 11 maand geleden (03 mar 2015 16:21)

Dat zal idd volstaan. Om hier wat uit te halen ga je best naar de vakbond of een advocaat. Imho is het (juridisch) onmogelijk dat u een correct interimcontract na een arbeidsovereenkomst in hetzelfde bedrijf kreeg.

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”