Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Kazooie
Topic Starter
Berichten: 1

Uitkering bij onstlag nemen en eigen zaak opstarten

#1 , 3 jaar 8 maand geleden (30 nov 2014 16:00)

Ik heb mijn ontslag gegeven en wil een zelfstandige activiteit starten. Momenteel ben ik nog aan mijn opzegtermijn bezig.

Ik lees dat werkzoekendenden met een uitkering, wanneer ze een eigen zaak willen starten, het recht op hun uitkering behouden (gedurende maximaal 6 maanden) om zo de nodige voorbereidingen te kunnen treffen.

Normaal gezien zou ik geen uitkering ontvangen omdat ik zelf onstlag nam. Maar ik verwacht het eerste half jaar geen enkele inkomsten uit mijn zelfstandige activiteit, en zou een uitkering dus goed kunnen gebruiken tijdens die periode. Bestaat er een formule waarin iemand in mijn situatie (zelf ontslag genomen en daarom (nog) geen recht op uitkering) toch aanspraak kan maken op een uitkering, om de start van een zaak voor te bereiden?

Dank voor uw raad.

JPV
Berichten: 14719
Juridisch actief: Ja

#2 , 3 jaar 8 maand geleden (30 nov 2014 20:07)

de RVA zal je geen uitkering geven, gezien je reden niet aanvaardbaar is.

Je kan wel dit doen als je jong genoeg bent: http://www.agentschapondernemen.be/maat ... fstandigen

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”