Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Julliet
Topic Starter
Berichten: 1

Ontslag nemen tijdens moederschaps/of ouderschapsverlof

#1 , 3 jaar 9 maand geleden (23 okt 2014 08:30)

Hallo,

Ik ben momenteel 6 maanden zwanger (uitgerekend 1 februari 2015) en zou graag veranderen van job.
Nu was wel alles al 'geregeld' op mijn huidige job - na mijn moederschapsverlof zou ik mijn ouderschapsverlof aansluitend opnemen in deeltijds regime (1/2).

Voor de bevalling zou ik zeker geen ontslag willen nemen. Ik heb een goede hospitalisatieverzekering en het zou dom zijn om dit in gevaar te brengen nu ik zeker weet dat ik ze nodig ga hebben.

Mijn vraag:
Waar moet ik rekening mee houden als ik ontslag neem in de periode na de bevalling? Kan dit tijdens mijn moederschapsverlof? Of wacht ik beter tot daarna tijdens mijn ouderschapsverlof? Moet ik vooraf rekening houden met de termijn die ik opneem van ouderschapsverlof? Ben ik de resterende tijd kwijt indien ik midden in mijn ouderschapsverlof effectief stop met werken? (vb.: ik neem 8 maanden deeltijds op - wat als ik na 2 maand mijn ontslag geef, een opzegperiode doe van bijvoorbeeld 1 maand - wat gebeurt er met de resterende 5 maand ouderschapsverlof die ik heb aangevraagd?)

Alle tips en opmerkingen zijn welkom!

Bedankt!

KimSe
Berichten: 679

#2 , 3 jaar 9 maand geleden (23 okt 2014 08:50)

Wanneer je ontslag neemt en je hebt na je opzegperiode nog een periode ouderschapsverlof gepland, ben je dit inderdaad kwijt...

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”