Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
1981
Topic Starter
Berichten: 4

Ouderschapsverlof bij nieuwe werkgever

#1 , 3 jaar 10 maand geleden (29 sep 2014 13:36)

Beste

Momenteel ben ik in zwangerschapsverlof. Bij mijn terugkeer zou ik 4/5de gaan werken met ouderschapsverlof. Ik heb echter een aanbieding gekregen om dichter bij huis te gaan werken. Deze werkgever is eveneens akkoord met een 8O% tewerkstelling.

Ik vernam reeds dat het ouderschapsverlof pas na een jaar dienst bij de nieuwe werkgever kan worden opgenomen. Voor mij is het niet mogelijk om nog voltijds te gaan werken owv de opvang van de kinderen. Stel dat ik nu een jaar 80% zou gaan werken bij de nieuwe werkgever; kan ik dan na een jaar het ouderschapsverlof opnemen aan 8O%? Of moet hiervoor sowieso een jaar voltijds worden gewerkt en ben ik dus het ouderschapsverlof kwijt?

Alvast bedankt.

JPV
Berichten: 14719
Juridisch actief: Ja

#2 , 3 jaar 10 maand geleden (29 sep 2014 20:48)

ouderschapsverlof ben je kwijt. Er bestaat wél een mogelijkheid om een voltijdse arbeidsovereenkomst te tekenen bij een nieuwe werkgever en onmiddellijk tijdskrediet om medische redenen te nemen (indien je daarvoor in aanmerking komt). Na 1 jaar kan je dan overschakelen naar ouderschapsverlof.

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”