Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
dylem
Topic Starter
Berichten: 6

concurrerende activiteit werkgever

#1 , 3 jaar 5 maand geleden (20 sep 2014 14:33)

Ik ben reeds een achttal jaar tewerkgesteld bij m'n werkgever met een contract van onbepaalde duur, ik ben bediende. M'n brutoloon bedraagt minder dan 32886 euro bruto. Geen concurrentiebeding, althans geen geldig.
M'n werkgever is in gebreke, in die zin dat ik al ettelijke maanden niet meer werd uitbetaald. De vakbond is daarmee bezig en ik zou in oktober ontslag omwille van dringende redenen kunnen geven.
M'n vraag luidt als volgt: kan ik daags nadien, of enkele dagen na m'n ontslag om dringende redenen als zelfstandige een concurrerende activiteit aan die van m'n werkgever opstarten ? Wat zegt de sociale wetgeving / arbeidsrecht hierover ?

Alvast bedankt voor de eventuele reactiesTomVDJ
Berichten: 8892

#3 , 3 jaar 4 maand geleden (25 sep 2014 15:16)

dylem schreef:Geen concurrentiebeding
en
dylem schreef:kan ik daags nadien, of enkele dagen na m'n ontslag om dringende redenen als zelfstandige een concurrerende activiteit aan die van m'n werkgever opstarten ?
U beantwoord zelf de vraag ;-).
Het is niet "me auto" of "me geld", maar "mijn / m'n auto" of "mijn / m'n geld"!
Hou er rekening mee dat je werkgever geen reden hoeft op te geven om je te kunnen ontslaan!

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”