onderhandelen opzegtermijn en opzegvergoeding

Vanlerberghe
Topic Starter
Berichten: 1

onderhandelen opzegtermijn en opzegvergoeding

#1 , 4 jaar 5 maand geleden (17 sep 2014 05:22)

Beste

Ik ben op 8/9/14 ontslagen. Ik werk(te) voor een familiebedrijf (Retail) als Facility coördinator waar ongeveer 80 bedienden en 40 arbeiders werken.
De familie heeft een tijdje geleden beslist (gezien het bereiken van de pensioenleeftijd) om externe investeerders te gaan zoeken, wat in december moet rond zijn.
Ik ben in juni 2011 bij het bedrijf gestart, waar ik samen met een familielid de afdeling runde. Mijn taak bestaat erin het coördineren van het onderhoud en de herstellen van een 120 panden. Het coördineren van opfrissingen in de bestaande panden voor ongeveer een 30 panden per keer van A tot Z.
Het coördineren van de werken in nieuwe winkels zodat deze op tijd en goed kunnen opengaan.
Een jaar geleden is er een facility manager bijgekomen die 10 jaar jonger is en is mijn collega ondertussen op pensioen.
Ik voelde reeds sedert mei dat de relatie met de nieuwe manager niet goed zat.
Uiteindelijk ben ik in augustus zelf begonnen met ander werk te zoeken. Zonder resultaat momenteel, maar dat komt wel goed.
Vorig jaar heb ik ook beslist om mijn ervaring in de sector met een diploma te staven en sedert volg Facility Management aan de technologiecampus te Gent in afstandsonderwijs, waar ik voor mijn eerste jaar een gemiddelde van 68% behaal en overal volledig erdoor. Ik ben namelijk oorspronkelijk regentes wiskunde wetenschappen.

Nu is de reden van het ontslag volgens hun dat ze mijn functie willen schrappen en vervangen met iemand die iets meer technisch is en dat ik dus niet meer voldoe voor de functie. Dit is zeker niet de echte reden. In de wandelgangen wordt door bepaalde directieleden, die niet mee zaten in de beslissing hieromtrent, gezegd tegen andere collega's dat ik zware fouten zou gemaakt hebben. Ik had inderdaad vanaf mei het gevoel dat hij zich eigenlijk meer bezig hield met het zoeken naar mijn fouten dan mij echt te coachen.
Ten tweede hebben ze mij nooit op de hoogte gebracht dat de functie zou verdwijnen, ze weten ook dat ik studeer dus zouden ze ook moeten weten dat als ze mij dit hadden voorgelegd ik er mijn uiterste best zou voor gedaan hebben om dit te bereiken.
Bovendien heb ik tot en met april altijd goede evaluaties gehad, zelfs van de nieuwe manager.

Ik heb straks een afspraak met de vakbond, omdat ik graag mijn opzegtermijn van 4,5 maand en opzegvergoeding van ongeveer 9000,00€ wil onderhandelen.
Hebben jullie tips voor mij om mijn opzegtermijn minimaal te krijgen en mijn opzegvergoeding maximaal?

Alvast bedankt

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel gratis onze helpdesk (09/32.00.065) voor een eerste antwoord op uw vraag.
de reden
Berichten: 2430
Juridisch actief: Nee

#2 , 4 jaar 5 maand geleden (17 sep 2014 16:51)

minimum is 3 maanden + 6 weken, best kan u eens naar een site zoeken waar je uw situatie kan berekenen via de formule claeys.
supersnel rekenen met een nul ; https://www.youtube.com/watch?v=f8hyN_RpxaA

Reclame

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”