Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
MarkyMark
Topic Starter
Berichten: 1

valse referentie

#1 , 3 jaar 11 maand geleden (07 sep 2014 08:48)

Hallo,

Ik heb een vraag, ik heb een tijdje bij een bedrijf gewerkt, en ben vervolgens naar een ander bedrijf overgestapt. De bedrijven hebben niks met elkaar te maken, nu ga ik werken en nu heeft een werknemer van het oude bedrijf (2de baas) tegen mijn baas een referentie gegeven waar geen toestemming voor is gegeven en die persoon heeft veel leugens verteld, zoals bijvoorbeeld dat ik ontslagen was ipv dat ik zelf ontslag heb genomen. Nu twijfelde mijn nieuwe baas omdat die dat heeft gehoord. Welke stappen Juridische gezien kan ik nemen tegen mijn oude bedrijf en die persoon

JPV
Berichten: 14719
Juridisch actief: Ja

#2 , 3 jaar 11 maand geleden (07 sep 2014 10:45)

tegen het oude bedrijf niks, zij hebben niks gezegd. Je kan wel klacht indienen wegens laster en eerroof tegenover de persoon die valse beweringen deed.

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”