Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
kritje
Topic Starter
Berichten: 1

max duur interim

#1 , 3 jaar 11 maand geleden (19 aug 2014 08:01)

.
Laatst gewijzigd door kritje op 29 aug 2014 18:19, 1 keer totaal gewijzigd.

giserke
Berichten: 2440

#2 , 3 jaar 11 maand geleden (19 aug 2014 09:25)

Interimcontracten zijn altijd verlengbaar. Een reden moet een bedrijf eigenlijk niet hebben om iemand op interim basis aan te werven. Ik heb in het begin van mijn carrière 3 jaar op interim basis gewerkt bij dezelfde werkgever, tot ze een examen uitschreven. Dan werd dat contract vervangen door een vast contract.
U vraagt best een functioneringsgesprek aan bij het bedrijf waar je werkt over wat de toekomstvooruitzichten zijn, en of er kans is op een vast contract.
U kunt uitspelen dat interimcontracten zowel voor het bedrijf als voor U als werknemer niet de financieel interessantste optie is.

JPV
Berichten: 14719
Juridisch actief: Ja

#3 , 3 jaar 11 maand geleden (19 aug 2014 13:41)

Werkgever moet wel degelijk een motief hebben om iemand op interimbasis aan te werven.

Vervanging vaste werknemer kan ook een andere werknemer zijn (men kan dus wisselen van "vervanging" tijdens het jaar. Die tijdelijke vermeerdering vna het werk kan ook langer zijn, afhankelijk van de situatie (men kan soms wisselen vna motief)

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”