Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
SVR1
Topic Starter
Berichten: 1

ontslag gekregen

#1 , 4 jaar 1 week geleden (04 aug 2014 11:53)

ik heb samen met 7 collega's (+/_ zelfde ancienniteit) mijn ontslag gekregen. Voor de collega's geldt dat zij onmiddellijk mogen thuisblijven en zij uitbetaald worden. Ik ben de enige die de termijn moet presteren (3 maand + 6 weken) Kan ik dit aanvechten ? Ik heb namelijk helemaal geen zin deze lange termijn te presteren. Komt er nog bij dat ik in mijn opzeg een totaal ander takenpakket ga krijgen dan hiervoor. Kan dit ook zomaar ? Ik was verantwoordelijk voor het analytisch labo en moet in mijn opzeg plots kwaliteitsprocedures gaan schrijven, waarbij ik dan nog eens een bedreiging van de CEO te horen krijg "Als je niet netjes doet wat ik je vraag dan zorg ik ervoor dat je geen werk meer in de sector vindt". Je kan je inbeelden dat ik er nog veel zin in heb.

JPV
Berichten: 14719
Juridisch actief: Ja

#2 , 4 jaar 1 week geleden (04 aug 2014 12:14)

SVR1 schreef:ik heb samen met 7 collega's (+/_ zelfde ancienniteit) mijn ontslag gekregen. Voor de collega's geldt dat zij onmiddellijk mogen thuisblijven en zij uitbetaald worden. Ik ben de enige die de termijn moet presteren (3 maand + 6 weken) Kan ik dit aanvechten ? Ik heb namelijk helemaal geen zin deze lange termijn te presteren. Komt er nog bij dat ik in mijn opzeg een totaal ander takenpakket ga krijgen dan hiervoor. Kan dit ook zomaar ? Ik was verantwoordelijk voor het analytisch labo en moet in mijn opzeg plots kwaliteitsprocedures gaan schrijven,
wettelijk zie ik geen probleem.
SVR1 schreef: waarbij ik dan nog eens een bedreiging van de CEO te horen krijg "Als je niet netjes doet wat ik je vraag dan zorg ik ervoor dat je geen werk meer in de sector vindt".
hiervoor kan je klacht indienen wegens bedreigingen. Maakt natuurlijk niet dat je je werk niet meer moet doen.

de reden
Berichten: 2336
Juridisch actief: Nee

#3 , 4 jaar 1 week geleden (04 aug 2014 23:16)

SVR1 schreef:ik heb samen met 7 collega's (+/_ zelfde ancienniteit) mijn ontslag gekregen.


laat je vakbond eens nakijken of het geen collectief is
supersnel rekenen met een nul ; https://www.youtube.com/watch?v=f8hyN_RpxaA

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”