Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Illusion22
Topic Starter
Berichten: 2

Niet naleven opzegtermijn

#1 , 4 jaar 2 weken geleden (27 jul 2014 22:31)

De situatie is als volgt: Ik heb reeds een nieuwe job gevonden en mag onmiddellijk starten. Echter zit ik nog in mijn opzegtermijn. Wat kunnen de gevolgen zijn als ik start bij het nieuwe bedrijf en me dus onwettig afwezig op geef bij de huidige firma?

JPV
Berichten: 14719
Juridisch actief: Ja

#2 , 4 jaar 2 weken geleden (27 jul 2014 22:50)

verbrekingsvergoeding te betalen ter waarde van het brutoloon tijdens uw eigen niet-nageleefde opzegtermijn (max 4 weken bij tegenopzeg).

Illusion22
Topic Starter
Berichten: 2

#3 , 4 jaar 2 weken geleden (27 jul 2014 22:56)

Bedankt voor het snelle antwoord! Weet je ook hoe het zit als ik in die opzegperiode was ingepland voor een opleidingsdag? En deze vergoeding wordt deze altijd betaald of is dit enkel als het bedrijf echt moeilijk doet?

Reclame

JPV
Berichten: 14719
Juridisch actief: Ja

#4 , 4 jaar 2 weken geleden (28 jul 2014 06:16)

Illusion22 schreef:Bedankt voor het snelle antwoord! Weet je ook hoe het zit als ik in die opzegperiode was ingepland voor een opleidingsdag? En deze vergoeding wordt deze altijd betaald of is dit enkel als het bedrijf echt moeilijk doet?

Opleidingsdag maakt geen verschil. Werkgever kan die 4 weken in de praktijk afhouden van het nog te betalen loon of naar de arbeidsrechtbank stappen.

de reden
Berichten: 2336
Juridisch actief: Nee

#5 , 4 jaar 2 weken geleden (28 jul 2014 11:24)

Illusion22 schreef:De situatie is als volgt: Ik heb reeds een nieuwe job gevonden en mag onmiddellijk starten. Echter zit ik nog in mijn opzegtermijn. Wat kunnen de gevolgen zijn als ik start bij het nieuwe bedrijf en me dus onwettig afwezig op geef bij de huidige firma?


Je kan een onmiddellijke beeindiging van de arbeidsovereenkomst voorstellen met een onderlinge overeenkomst met je werkgever, als die hiermee akkoord gaat, is er geen verbrekingsvergoeding verschuldigd. Dit moet wel schriftelijk gebeuren.
supersnel rekenen met een nul ; https://www.youtube.com/watch?v=f8hyN_RpxaA

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”