Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Wriswith
Topic Starter
Berichten: 1

Verlofdagen overdragen bij veranderen baan

#1 , 3 jaar 7 maand geleden (15 jul 2014 20:33)

Ik ben recent van werkgever veranderd. Toen ik mijn afrekening van mijn vakantiedagen van mjin oude werkgever kreeg zag ik dat enkel enkel mijn wettelijke vakantiedagen overgezet zijn. Toen ik informeerde of mijn resterende ADV-dagen en overuren apart afgerekend werden kreeg ik het antwoord dat ik deze had moeten opnemen voor mijn laatste werkdag.

Ik ben vrij zeker dat ik mijn ADV-dagen kwijt ben. Ik vraag me echter af of het wel wettelijk is dat mijn overuren zomaar verdwijnen. Het gaat om 5 dagen, dus het lijkt me wel de moeite om dit na te gaan.

Is er enige actie die ik kan ondernemen of ben ik deze dagen zoizo kwijt?


mava105
Berichten: 14366
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#2 , 3 jaar 7 maand geleden (16 jul 2014 07:55)

Overuren heb je gewerkt bij vorige baas. Je kan moeilijk nieuwe baas laten opdraaien voor overuren die je voor een andere firma hebt gepresteerd.

de reden
Berichten: 2239
Juridisch actief: Nee

#3 , 3 jaar 7 maand geleden (16 jul 2014 10:12)

klacht indienen bij de inspectie van de sociale wetten, je bent enkel de inhaalrust kwijt niet het loon.
supersnel rekenen met een nul ; https://www.youtube.com/watch?v=f8hyN_RpxaA

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”