Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
eylis
Topic Starter
Berichten: 6885

annuleren contract beperkte duur - contract onbeperkte duur

#1 , 4 jaar 1 maand geleden (02 jul 2014 20:26)

Vrienden,


Een vraagje mbt (voor)opzeg contract.
Volgende situatie: persoon A kan vanaf september een ambt van tijdelijke aanstelling vervullen in het onderwijs. Concreet komt dat neer op start september 2014 tem juni 2015. De mondelinge belofte wordt gegeven dat deze aanstelling waarschijnlijk weer wordt verlengd voor een jaar vanaf september 2015 met uitzicht op benoeming na 2 jaar. Zo gaat dat in het onderwijs. Er wordt afgesproken om de aanstelling te bekrachtigen rond half juli.(in het onderwijs worden géén contracten getekend: het is een aanstellingsbrief. )

Persoon A wordt inmiddels ook uitgenodigd door een bedrijf om deel te nemen aan de selectieproeven voor een baan (contract opbeperkte duur) waarvan de uitslag vermoedelijk bekend zal zijn midden augustus.
De vraag: Als persoon A de aanstelling voor tijdelijk ambt voor het onderwijs aanvaard midden juli, kan hij dit midden augustus zonder problemen annuleren omdat hij aanvaard is voor de baan van onbeperkte duur? Een vooropzeg lijkt niet mogelijk om de eenvoudige reden dat de onderwijsjob dan nog niet eens begonnen is.
Persoon A wil natuurlijk ook op zeker spelen en niet voor het feit komen te staat dat hij geen van beide jobs heeft.
A verkiest niet de werkgevers tegen elkaar uit te spelen, vermits er wel genoeg kandidaten zijn voor beide jobs.
Hoe zit dit wettelijk? Kan A zonder probleem de ene job toch afzeggen?

Rechtspraktijk
Berichten: 18

#2 , 4 jaar 2 weken geleden (25 jul 2014 23:57)

,
Laatst gewijzigd door Rechtspraktijk op 26 jul 2014 12:06, 1 keer totaal gewijzigd.


Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”