Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
bbioman
Topic Starter
Berichten: 1

Ontslagperiode ADV dagen

#1 , 4 jaar 1 maand geleden (16 jun 2014 08:59)

Hallo iedereen,

Wie kan mij helpen?

Ik heb vorig jaar, na meer dan 10 jaar dienst, onslag genomen als bediende en een opzegtermijn van 4 maanden overeengekomen met mijn werkgever.
Ik had een verantwoordelijke functie en na enkele dagen kreeg ik te horen dat ik mijn opzegtermijn niet hoefde uit te doen en dus vrijgesteld was van mijn taken.
Maar bij de afrekening zie ik nu dat mijn werkgever mijn ADV dagen (arbeidsduurverminderingsdagen) voor deze periode en mijn anciënniteitsdag voor 2014 niet heeft uitbetaald, maar heeft behandeld als opgenomen, te starten op de eerste dag dat ik vrijgesteld was van mijn taken.
Kan dit zomaar?
Als ik vrijgesteld was van mijn taken, lijkt het mij niet logisch dat ze mij dan in deze periode ADV dagen kunnen laten opnemen. Of zie ik dit verkeerd?

Alvast bedankt voor jullie antwoorden.

Met vriendelijke groeten.

JPV
Berichten: 14719
Juridisch actief: Ja

#2 , 4 jaar 1 maand geleden (17 jun 2014 08:47)

was er een akkoord op papier ivm die niet-te-presteren opzegtermijn?

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”