functiewijziging of reorganisatie

naernaut
Topic Starter
Berichten: 99

functiewijziging of reorganisatie

#1 , 4 jaar 8 maand geleden (08 jun 2014 07:49)

Een oudere collega gaat op pensioen.
Zijn enige colega (met dezelfde functie) verandert van ploegensysteem eens het pensioen ingaat.
De gepensioneerde wordt niet vervangen.
Wij, collega's met een totaal andere functie, van een andere afdeling, moeten op 2 dagen tijd opgeleid zijn en deze functie van de 2 eerder vernoemde collega's grotendeels overnemen, een klein deel van het pakket word naar nog andere mensen doorgeschoven.
De nieuwe taken behoren tot onze mentale en fysieke mogelijkheden, dat deze functies qua werkdruk niet te combineren zijn heeft onze wg geen oren naar.
Een collega hoopt het over de boeg van reorganisatie te kunnen gooien omdat de gepensioneerde niet vervangen word en hoopt zo de wg tegen te houden, gezien dit financieel oninteressant zou zijn voor wg.
in arbeidsreglement vind ik enkel terug dat wij een tijdelijke wijziging niet kunnen weigeren, kunnen wij dan wel deze aanpassing weigeren? Zoja welke argumenten kunnen wij hier aanvoeren? Kan onze wg ons werkweigering aansmeren?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel gratis onze helpdesk (09/32.00.065) voor een eerste antwoord op uw vraag.
Sirkii
Berichten: 2958

#2 , 4 jaar 8 maand geleden (09 jun 2014 19:03)

Als het een uitvoerende functie betreft gewoon flexibel uw uren doen en t werk dat niet af is de volgende dag verderzetten. Desnoods deeltaken niet uitvoeren (bv alle inkomende telefoons doorschakelen naar een collega die noteert zodat de andere ongestoord kunnen verderwerken. Iet of wat leidinggevende weet ook dat werknemers die van hot naar her moeten springen veel onproductiever zijn dan werknemers die kunnen voortwerken. Zeker niet getrouwd zijn met je werk en je werk op t werk achterlaten. Wel je uren energiek presteren. Zorg dat je niet in een burnout belandt.

Reclame

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”