te ziek om te starten bij de nieuwe werkgever

HopesFall
Topic Starter
Berichten: 4

te ziek om te starten bij de nieuwe werkgever

#1 , 6 jaar 2 maand geleden (29 jan 2013 15:05)

Stel je neemt je ontslag omdat je op een ander kunt beginnen. Tijdens de opzeg word je ernstig ziek. Dusdanig ziek dat je niet kunt starten op je nieuwe job. Wat gebeurt er dan ? Wat ik al weet is dat de opzegtermijn niet verlengd wordt, daar de werknemer ontslag heeft gegeven. Ik heb deze vraag gesteld gehad bij de hulpkas maar daar konden ze enkel zeggen dat ik enkel recht heb op stempelgeld als ik minimum 4 weken heb gewerkt bij de nieuwe werkgever. Maar wat als dat niet kan vanwege ziekte ? Heeft de werkgever het recht om me niet meer in dienst te nemen in deze situatie ? Ik weet dat de werkgever het recht heeft je te ontslaan als je meer dan 7 dagen achtereenvolgend ziek bent. Iemand raad ? of bij welke instantie kan ik deze vraag droppen. De ziekenkas en de hulpkas hebben me in ieder geval niet echt verder geholpen.

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
HopesFall
Topic Starter
Berichten: 4

#2 , 6 jaar 2 maand geleden (29 jan 2013 15:31)

Ondertussen naar de rva gebeld en ben wat wijzer geworden. Indien de werkgever ziekt valt tijdens de opzeg en hij niet kan beginnen op zijn nieuw werk valt hij onder de ziektewet. Maar als de persoon na verloop van tijd terug genezen is en op dat moment geen werk heeft dan moet hij kunnen aantonen dat de ziekte overmacht is wilt hij recht hebben op stempelgeld. Want in principe heb je enkel recht op stempelgeld als je 4 weken hebt gewerkt voor de nieuwe werkgever. (als je zelf je ontslag neemt).

JPV
Berichten: 14666
Juridisch actief: Ja

#3 , 6 jaar 2 maand geleden (30 jan 2013 08:41)

klopt :). Als je natuurlijk al een arbeidsovereenkomst hebt getekend, maakt het niet uit dat je de eerste dag/week/maand ziek bent op je nieuw werk, je hebt die arbeidsovereenkomst en die blijft bestaan tot iemand die opzegt.

Reclame

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”