Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Francis62
Topic Starter
Berichten: 1

Meer dan 3 jaar als interim arbeider

#1 , 5 jaar 9 maand geleden (22 jan 2013 14:43)

Ik werken nu sinds juni 2009 als brand/veiligheidswacht voor de zelfde bedrijf en dit nog steeds via een interimkantoor, in ons sector werken de interim meestal met dagcontract, dat ze omzetten in weekcontract als we een volledig week hebben gewerkt ,dus dat wil ook zeggen dat we ons arbeidscontract pas na de opdracht krijgen.
Het kan zijn dat in drukperiode meer dan 50 mensen aan het werken zijn voor dat bedrijf en daarvan 20 mensen in vastdienst, natuurlijk als de drukt achter de rug is, hebben de vast werknemers voorgang op de interim arbeiders.
Nu mijn vraag is: Het bedrijf waar ik als zo lang voor werken is zij niet verplicht om mij een vastcontract van te geven ? Er zijn namelijk mensen die daar een vastcontract aangeboden krijgen na een interim periode van 3 maanden, natuurlijk ze zijn veel jonger als ik, ik ben 50 jaar oud

JPV
Berichten: 14719
Juridisch actief: Ja

#2 , 5 jaar 9 maand geleden (23 jan 2013 07:06)

nee, er bestaat geen recht op een vast contract na een periode van interim, tenzij in bepaalde specifieke sectoren. Ik dacht niet dat de bewakingssector daartoe hoorde.

Echter, tientallen opeenvolgende dagcontracten zijn sinds enige tijd niet meer toegelaten behalve in specifieke gevallen.

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”