Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
sofiekevdb
Topic Starter
Berichten: 2

Ontslag om medische redenen

#1 , 5 jaar 6 maand geleden (04 jul 2012 10:26)

Ik zou graag wat raad hebben over het nemen van ontslag om medische redenen. Zit nu met handen in het haar en weet er echt geen beginnen aan, overal (vakbond, dokter, cm) zeggen ze iets anders.
Om een heel lang verhaal kort te maken ... ik sukkel sinds 2004 al met mijn gezondheid, en heb de diagnose : spasmofilie, cvs en Bechtrew. Nu na veel zoeken naar de juiste medicatie ben ik de laatste jaren eigenlijk best goed en had ik de moed terug gevonden om na 12 jaar thuis te zitten (ook voor de kinderen) een stap te zetten in de "grote mensenwereld". Nu ik heb ook enkele jaren op invaliditeit gestaan maar 2010 door het RISIV eraf gehaald met de woorden, je zal een aangepaste job moeten zoeken. Maar zo gemakkelijk bleek dat al niet te zijn. Ik zocht ook naar een job met veel contact met mensen. Zo ben ik terecht gekomen in de Lidl met een bediendecontract voor 24 uur (maart 2012). Leek me ideaal, 24 uur best te combineren met mijn gezin. MAAR eens ik bezig was werden het al snel weken van 30 tot 35 uren. Het werk bleek ook voor mij veel te zwaar te zijn. Heel onregelmatige uren ook. het werk deed ik wel heel graag dus zette door tot ik 08 juni ben gecrashed en moest opgenomen worden in de kliniek, ik had evenwichtsstoornissen. Van de dokter kreeg ik het verdikt dat ik oververmoeid was en dat ik maar naar een andere baan op zoek moest want dit was te zwaar. Ik kreeg een week rust. Maar de evenwichtstoornissen bleven na nog meer testen is gebleken dat mijn linker evenwichtsorgaan niet meer functioneert. Ik zit nu nog altijd thuis maar zie het niet meer zitten om terug te keren naar een job die ik lichamelijk niet aankan, ik heb mijn gezin ook nog om te zorgen. Wat ik begrijp is dat Lidl mij niet direct zelf wil ontslaan (naar wat ik van collega's gehoord heb) niemand neemt ook geen contact met mij op; Ik heb al laten horen aan mijn filiaalleider dat ik de job niet meer zie zitten. Kan ik ontslag nemen voor medische redenen zonder een uitkering te verliezen of hoe moet dit allemaal?


JPV
Berichten: 14737
Juridisch actief: Ja

#2 , 5 jaar 6 maand geleden (04 jul 2012 19:44)

je kan ontslag nemen voor medische redenen. De beste procedure om zonder problemen dit te doen is:
- ga naar je huisarts en vraag een attest waarin staat dat je definitief ongeschikt bent voor het huidig werk
- ga daarmee naar je werkgever en vraag een gesprek met de arbeidsgeneesheer
- deze zal oordelen of je geschikt/ongeschikt bent
- daarna kan je perfect je ontslag om medische redenen nemen.

Wil je werkgever geen uitnodiging bij de arbeidsgeneesheer geven, dan kan je toch nog je ontslag geven, maar dan zal de RVA je uitnodigen bij hun geneesheer, het resultaat daarvan geeft je dan al dan neit recht op wlh. Dat is natuurlijk een onzekere stap.

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”